174
Τα φέρετρα με τα θύματα της επίθεσης στη Στρατιωτική Ακαδημία, που έγινε το Σάββατο έξω από την Τρίπολη | REUTERS

Ερντογάν: Τουρκικά στρατεύματα ήδη μετακινούνται προς τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2020, 12:18
Τα φέρετρα με τα θύματα της επίθεσης στη Στρατιωτική Ακαδημία, που έγινε το Σάββατο έξω από την Τρίπολη
|REUTERS

Ερντογάν: Τουρκικά στρατεύματα ήδη μετακινούνται προς τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2020, 12:18

Η Τουρκία ήδη στέλνει στρατό στη Λιβύη, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυρικαή και πρόσθεσε ότι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες θα στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Φαγέζ αλ Σαράζ, που εδρεύει στην Τρίπολη.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είχε εγκρίνει την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη στρατού στη Λιβύη.

«Θα υπάρξει ένα επιχειρησιακό κέντρο (στη Λιβύη), ένας τούρκος αντιστράτηγος επικεφαλής και θα διαχειρίζονται την κατάσταση εκεί πέρα. (Τούρκοι στρατιώτες) σταδιακά μετακινούνται προς τα εκεί αυτή τη στιγμή», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Turk.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι υψηλόβαθμοι τούρκοι στρατιωτικοί θα συντονίσουν τις ενέργειές τους με τις μάχιμες δυνάμεις στη Λιβύη ενώ επίσης θα αναλάβουν να τις εκπαιδεύουν και να παρέχουν συμβουλές με βάση τις γνώσεις τους. «Θα υπάρχουν διάφορες μονάδες εκεί ως μάχιμες δυνάμεις, δεν θα προέρχονται από τον στρατό μας. Το ανώτατο στρατιωτικό προσωπικό μας θα συντονίζει την κατάσταση εκεί».

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η Τουρκία στέλνει στη Λιβύη φανατικούς ισλαμιστές που φεύγουν από το Ιντλίμπ για να πολεμήσουν στο πλευρό του Φαγιέζ αλ Σαράζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...