163
Λίμνες αίματος στο σημείο όπου έγινε η επίθεση | Twitter

Λιβύη: Τουλάχιστον 30 νεκροί από επιδρομή σε στρατιωτική σχολή στην Τρίπολη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 10:45
Λίμνες αίματος στο σημείο όπου έγινε η επίθεση
|Twitter

Λιβύη: Τουλάχιστον 30 νεκροί από επιδρομή σε στρατιωτική σχολή στην Τρίπολη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 10:45

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή το Σάββατο εναντίον στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη.

«Αεροπορική επιδρομή εναντίον της στρατιωτικής σχολής της Τρίπολης σκότωσε 28 σπουδαστές (αργότερα ο αριθμός ανέβηκε στους 30) και τραυμάτισε δεκάδες άλλους», ανέφερε ο Αμίν αλ Χασέμι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η στρατιωτική σχολή βρίσκεται στην Αλ Χάντμπα αλ Χάντρα, προάστιο της λιβυκής πρωτεύουσας, που ελέγχεται από δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση.

Τη στιγμή που έγινε ο βομβαρδισμός, οι σπουδαστές βρίσκονταν παραταγμένοι στην τελευταία συγκέντρωση της ημέρας στο προαύλιο της σχολής πριν πάνε στους θαλάμους.

Το υπουργείο Υγείας έκανε έκκληση για αιμοδοσία στους πολίτες.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης έχουν μετατραπεί σε θέατρο σφοδρών μαχών από την 4η Απριλίου, όταν ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, διέταξε τις δυνάμεις του να αρχίσουν επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν την πρωτεύουσα.

Οι δυνάμεις του Φαγέζ αλ Σαράζ κατηγόρησαν μέσω Facebook τις δυνάμεις του Χαφτάρ για την αεροπορική επιδρομή, ενώ ανέβασαν φωτογραφίες τραυματιών και θυμάτων.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για το πλήγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...