1076
«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει στέρεα προσδεμένη στον μεσαίο χώρο, τον χώρο της μετριοπάθειας που απευθύνεται στον λογικό πολίτη», τόνισε ο Νίκος Δένδιας | INTIMEnews

Δένδιας για τις μεθοδεύσεις Τσίπρα: Ελπίζω να μην φθάσει σε τέτοια συνταγματική ακροβασία!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 16:34
«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει στέρεα προσδεμένη στον μεσαίο χώρο, τον χώρο της μετριοπάθειας που απευθύνεται στον λογικό πολίτη», τόνισε ο Νίκος Δένδιας
|INTIMEnews

Δένδιας για τις μεθοδεύσεις Τσίπρα: Ελπίζω να μην φθάσει σε τέτοια συνταγματική ακροβασία!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 16:34

Αιχμές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, με αφορμή τη σπουδή που επιδεικνύει στο ζήτημα του ορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, στην εκπνοή της θητείας της, άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Μια κυβέρνηση που έχει απολέσει το τεκμήριο της λαϊκής κυριαρχίας και δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό, στερείται εξ αντικειμένου τη δυνατότητα να ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, παρατήρησε χαρακτηριστικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση -έστω και την ύστατη στιγμή-  δεν θα φτάσει σε τέτοια συνταγματική ακροβασία.

«Πιστεύω», είπε , «ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν τη θεσμική σοβαρότητα να μην το επιτρέψουν».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε επίσης πως δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο η επιλογή της 7ης Ιουλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών,  η οποία -όπως επεσήμανε- είναι εκτός των ορίων του Συντάγματος.

Οπως εξήγησε, «ο Πρωθυπουργός το βράδυ των εκλογών αντελήφθη ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και είπε ότι θα πάμε σε εκλογές. Η πρώτη λογική κίνηση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και ορισμός υπηρεσιακής, εδώ όμως ο κ .Τσίπρας έκανε το πρώτο τρικ: ζήτησε διάλυση της Βουλής για εθνικό θέμα, θα έπρεπε όμως να έχει πάει επί τόπου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή όπως είπε ο ίδιος, το βράδυ της δεύτερης Κυριακής. Δεύτερο αντισυνταγματικό τρικ, και πάει και για το τρίτο: να δώσει χρόνο στην κυβέρνησή του να κάνει κάτι, να διατηρήσει τη Βουλή ανοιχτή για μια βδομάδα».

«Μια Βουλή όμως που στερείται λαϊκής νομιμοποίησης δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως και μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να κάνει μόνο τα τρέχοντα. Επομένως», τόνισε, «δεν μπορεί να ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει λόγους να φοβάται τη Δικαιοσύνη, «αλλιώς όλο αυτό είναι παντελώς ανεξήγητο». «Ούτως ή άλλως η προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση είναι γνωστή», σημείωσε και ενδεικτικά ανέφερε πως ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν 16ος στη σειρά, ενώ «σε επίπεδο αξιοκρατίας ουδείς θα επέλεγε την κυρία Δημητρίου για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Σε κάθε περίπτωση, ο Νϊκος Δένδιας υπογράμμισε πως δεν είναι θέμα του ποιος φοβάται τη Δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία, αλλά ποιος εκ του Συντάγματος έχει την αρμοδιότητα. Και την αρμοδιότητα, τόνισε, την έχει η κυβέρνηση που εκφράζει τον ελληνικό λαό και όχι η αποχωρούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις ανοησίες αυτής της κυβέρνησης περί Δικαιοσύνης τις έχουμε ακούσει πολλές φορές και τις αντιλήψεις της περί δικαίου τις είδαμε εσχάτως με την αναίρεση Κουφοντίνα. Το έχουμε καταλάβει όλοι, όμως κυρίως το έχουν καταλάβει οι έλληνες πολίτες. Αλλιώς δεν θα υπήρχε η διαφορά των δέκα μονάδων», σχολίασε με νόημα.

Οσο για το εύρος της διαφοράς της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αφεντικό μας είναι ο ελληνικός λαός και εμείς αλαζονεία απέναντι στην κρίση του δεν έχουμε. Μπορούμε να πούμε το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα με θετική αντίληψη για τα πράγματα και αυτό κάναμε».

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μία σαφή αποτύπωση της πολύ κακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην έκφραση της κρίσης της ελληνικής κοινωνίας που είπε στην κυβέρνηση Τσίπρα “δεν σας θέλουμε, φύγετε”.

«Δεν βλέπω σύγκλιση με Βελόπουλο»

Ερωτηθείς εξάλλου για το  ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, κατά πόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μπορούσε να είναι δυνητικός συνεργάτης, ο Νίκος Δένδιας ήταν όσο πιο σαφής μπορούσε:

«Η δική μου εισήγηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι να θέσει ξεκάθαρα το διακύβευμα της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, με σεβασμό πάντα στην κοινωνία και με σεμνότητα. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά ήταν εκείνα που άλλωστε τον χαρακτήρισαν τη στιγμή της νίκης. Εμείς πρέπει να επιδιώξουμε την αυτοδυναμία που κατά τη δική μου γνώμη είναι εφικτή. Από εκεί και πέρα θα κρίνει το “αφεντικό μας”, ο ελληνικός λαός. Για τον κ. Βελόπουλο δεν μπορώ να πω ότι βλέπω προφανείς συγκλίσεις με το κόμμα του».

Η ΝΔ πρέπει να μείνει στέρεα προσδεμένη στον μεσαίο χώρο, τον χώρο της μετριοπάθειας

Το ίδιο σαφής και αμείλικτος ήταν και αναφορικά με το νέο «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν η Νέα Δημοκρατία θα ακυρώσει τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας (120 δόσεις κτλ).

«Ναι, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει και άλλα πράγματα όπως το… “να απαγάγει παιδάκια και να βασανίζει ηλικιωμένους”», ανέφερε ειρωνικά, για να συμπληρώσει σχετικά με τον τρόπο που επιλέγει να αντιπαρατίθεται το κυβερνών κόμμα:

«Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μας εμφανίσει κάτι κοντά στον… Εωσφόρο, είναι γνωστή. Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να ακυρώσει μέτρα τα οποία και η ίδια ψήφισε. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μετατρέψει τα επιδόματα σε πραγματικά μέτρα ελάφρυνσης μέσα από μια βελτίωση της οικονομικής κατάστασης που θα επιτρέπει σε όλους τους Ελληνες να ζουν καλύτερα και αυτό θα κάνουμε».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να νικήσει τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι αυτό απεδείχθη  μέσα από τον προεκλογικό λόγο του αρχηγού της ΝΔ που δεν είχε ούτε παροχές, ούτε λαϊκισμούς και οδήγησε τελικά σε μια πολύ πειστική νίκη.

«Την πρόταση Μητσοτάκη η ελληνική κοινωνία την αποδέχθηκε. Αν την απέρριπτε θα είχε αποδοκιμάσει μεν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα είχε ψηφίσει εμάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουμε επαναπαυθεί, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως ένα σημαντικό μερίδιο του επαίνου για τη νίκη, ανήκει στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρότασή του.

Γι αυτό και κατά την άποψή του η Νέα Δημοκρατία «πρέπει να μείνει στέρεα προσδεμένη στον μεσαίο χώρο, τον χώρο της μετριοπάθειας, τον χώρο που λειτουργεί η λογική και απευθύνεται στον λογικό πολίτη και συνομιλητή».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει την ισχύ του επιχειρήματος, σε αυτά που λέμε έχουμε δίκιο και έχουμε και παρελθόν για να το αποδείξουμε αυτό που λέμε και έχουμε και τα στελέχη να το κάνουμε. Οι κραυγές και οι φωνές βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άκρα. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε πολύ να οξύνει αλλά εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια εκστρατεία σοβαρή και μετρημένη, αγνοώντας τις προκλήσεις που δεχτήκαμε. Εάν συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή θα θριαμβεύσουμε», εκτίμησε ο κ. Δένδιας και παράλληλα διευκρίνισε πως οποιαδήποτε άλλη μετατόπιση προς τα Δεξιά, δεν είναι ίση με τη μετατόπιση προς το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

«Εμείς δεν συμφωνούμε καθόλου με κανένα “υπερδεξιό” ή ακροδεξιό κόμμα, κεντροδεξιό κόμμα είμαστε, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ. Από εκεί και πέρα αυτό είναι άλλο και είναι άλλο να εξομοιώνουμε το ναζισμό με κόμματα που μπορεί να έχουν «στραβές» ιδέες, αλλά είναι ιδέες. Δεν είναι βία και δεν είναι φόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...