369
Ο Αλέξης Τσίπρα προσερχόμενος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Με νέα ονόματα ο Τσίπρας πάει να καλύψει το φιάσκο Λοΐζου

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 11:29
Ο Αλέξης Τσίπρα προσερχόμενος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Με νέα ονόματα ο Τσίπρας πάει να καλύψει το φιάσκο Λοΐζου

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 11:29

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει από τις 15.00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο την οριστικοποίηση των ονομάτων που θα φιγουράρουν στη νέα δέσμη υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο στόχος προφανής: να ξεπεραστεί -στο μέτρο του δυνατού- το επικοινωνιακό, και όχι μόνο, αυτογκόλ της επιλογής της Μυρσίνης Λοΐζου που άφησε έκθετο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό (ο οποίος δεν απέφυγε τις σέλφι με την τέως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή).

Πώς φιλοδοξούν να το πετύχουν: με τις ανακοινώσεις «ηχηρών» ονομάτων που θα προέρχονται από την ευρύτερη Κεντροαριστερά ώστε να εξυπηρετηθεί και το γνωστό «αφήγημα» περί ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται να μπαίνουν τελικά ο Σπύρος Δανέλλης και η Ελενα Κουντουρά (μετά και τη φωτογραφική τροπολογία για το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή που «πέρασε» στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία), ο Πέτρος Κόκκαλης, η Μαρία Ρεπούση από την πρωτοβουλία της «Γέφυρας» και ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης που είχε οριστεί επικεφαλής του διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στο επικοινωνιακό πεδίο, επιδιώκεται η ανακοίνωση γνωστού/ων ονόματος/των από το καλλιτεχνικό χώρο (για μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων). Αντίθετα φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σε κάθε περίπτωση τα ονόματα που βρίσκονται στον προθάλαμο της τελικής επιλογής διπλοτσεκάρονται από Μαξίμου και Κουμουνδούρου μετά το φιάσκο με την Μυρσίνη Λοΐζου.

«Προσέχουμε για να έχουμε», λένε χαρακτηριστικά καθώς δύο μόλις μήνες από τις ευρωεκλογές, τέτοιου είδους αστοχία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ακόμα και αν προέρχεται από τις ανώτερες βαθμίδες της κυβερνήσης, όπως στην περίπτωση Λοΐζου που φέρεται να ήταν επιλογή κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους.

Παράλληλα, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την κυβέρνηση λόγω και της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, εκτός από τη ρελάνς με το δεύτερο κύμα υποψηφίων ευρωβουλευτών, επεξεργάζονται επίσης επικοινωνιακά «όπλα» μέσω των οποίων θα  φιλοδοξούν να παρουσιάσουν στους ψηφοφόφους τα οφέλη της Συμφωνίας.

«Οχημα» για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου (πιθανότατα, Τρίτη 2 Απριλίου) επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια με πολυπληθή κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να ανακοινωθεί σειρά οικονομικών και άλλων συνεργασιών, έτσι ώστε να αναδειχθεί το εθνικό όφελος από την εφαρμογή της Συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...