297
|

Ο Βούτσης και ο Κουρουμπλής εμπόδισαν ως υπουργοί κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 13:38

Ο Βούτσης και ο Κουρουμπλής εμπόδισαν ως υπουργοί κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 13:38

Δεν είναι μόνο ο Χρήστος Σπίρτζης που κάποτε έδινε συμβουλές για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων στο Μάτι· έχει ένα ελαφρυντικό, τις έδινε ως πρόεδρος του ΤΕΕ και όχι ως υπουργός Υποδομών και «εχθρός» των αυθαιρέτων που είναι σήμερα. Είναι και ο Νίκος Βούτσης με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που έβαζαν εμπόδια στις κατεδαφίσεις. Το αφήγημα της κυβέρνησης για τις ευθύνες των παλαιότερων στην άναρχη δόμηση στην Ανατολική Αττική και στο ότι στο εξής θα μπουν «κανόνες», αποδομεί η Νέα Δημοκρατία η οποία παρουσίασε έγγραφα που αφορούν την περίοδο 2015 -με υπουργούς Εσωτερικών τότε τον σημερινό Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οποίοι ζητούσαν την αναβολή κατεδαφίσεων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο κανάλι epsilon έδωσε στη δημοσιότητα τα δυο έγγραφα από το 2015 με τις υπογραφές των τότε υπουργών, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συσκοτίσει την υπόθεση για να κρύψει την ευθύνη της.

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την τραγωδία στο Μάτι, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό, ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο» τόνισε από την πλευρά του ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε πως στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης.

eggrafo-1eggrafo-2eggrafo-3

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...