264
Σύμφωνα με το Condé Nast Traveler, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναδεικνύει την Αθήνα σε πρωτεύουσα μοντέρνας τέχνης | (Facebook)

Η Αθήνα, πρωτεύουσα μοντέρνας τέχνης για το 2017

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 22 Δεκεμβρίου 2016, 15:14
Σύμφωνα με το Condé Nast Traveler, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναδεικνύει την Αθήνα σε πρωτεύουσα μοντέρνας τέχνης
|(Facebook)

Η Αθήνα, πρωτεύουσα μοντέρνας τέχνης για το 2017

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 22 Δεκεμβρίου 2016, 15:14

H Αθήνα βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας με τους 17 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2017 που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το Condé Nast Traveler. Δεν είναι τυχαίο. Όλοι γνωρίζουν, αναφέρει το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό, ότι η Αθήνα είναι μια παλιά ιστορική πόλη, πρόσφατα όμως έχει επίσης αναδειχθεί σε πρωτεύουσα των σύγχρονων τεχνών χάρη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο και το οποίο στεγάζει πλέον την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας ενώ εκεί έχει επίσης δημιουργηθεί το μεγαλύτερο πάρκο στην Αθήνα. Είναι το πρώτο δημόσιο έργο στην Ελλάδα, που διεκδικεί την Πλατινένια ή Χρυσή πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), την πρώτη διάκριση αυτού του είδους στην Ελλάδα, καθώς και την πρώτη για έργο αυτής της κλίμακας στην Ευρώπη.

Το άρθρο αναφέρεται επίσης στο ΑΘΗΝΕΟ, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που δημιουργήθηκε στο παλιό εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αλλά και στην Documenta την έκθεση μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης που γίνεται κάθε πέντε χρόνια στο Κάσελ της Γερμανίας. Φέτος για πρώτη φορά η έκθεση θα μοιραστεί ανάμεσα σε δύο πόλεις και η Αθήνα ανέλαβε την συν-διοργάνωσή της μαζί με την γερμανική πόλη.

Στη λίστα του Condé Nast, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Καναδάς που φέτος γιορτάζει τα 150 χρόνια από τη συνένωση της Eνωμένης Επαρχίας του Καναδά (Οντάριο και Κεμπέκ), της Νέας Σκωτίας και του Νιου Μπράνσγουίκ σε μία συνομοσπονδία και έπονται οι Κεντρικές ΗΠΑ, η Κούβα και οι Βερμούδες ενώ μετά την Αθήνα ακολουθούν: Σκανδιναβία, Πορτογαλία – Αζόρες, ακτές της Κροατίας, Ιερουσαλήμ, Νέα Ζηλανδία,  Τόκιο, Καναζάουα, Κιότο, Ζιμπάμπουε, Ρουάντα, Μπουένος Άιρες, Παταγονία, Χιλή και Ουρουγουάη.