486
| Nikos Libertas/SOOC

Ο Θεοχάρης «βλέπει» προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2016, 15:15

Ο Θεοχάρης «βλέπει» προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2016, 15:15

Εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ως Γενικός Γραμματέας Εσόδων στην κυβέρνηση Σαμαρά, εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ανεξαρτητοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016, δημιούργησε μία νέα πολιτική κίνηση («Δημοκρατική Ευθύνη») τον Ιούλιο, διεγράφη από την κίνηση αυτή (!) και αργότερα αναδείχθηκε εκπρόσωπος των επτά ανεξάρτητων βουλευτών της Βουλής. Ποιο θα είναι το επόμενο πολιτικό βήμα του Χάρη Θεοχάρη;

Δεν αποκλείεται να μεταπηδήσει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Παρότι ο ίδιος τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμη, ομολόγησε ότι παρακολουθεί τις διεργασίες που γίνονται σχετικά με το ιδρυτικό συνέδριο που έχει προαναγγείλει η συμπαράταξη για το 2017. Ο ίδιος λοιπόν θέλει να διαπιστώσει «αν θα είναι κάτι που “καπελώνεται” από υπάρχοντες μηχανισμούς ή αν θα είναι ένα πραγματικά ιδρυτικό συνέδριο που θα ζητήσει και θα φέρει ρήξη με το παρελθόν», όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Action 104.6. «Αν είναι έτσι, με όλες μου τις δυνάμεις θα ήθελα να το στηρίξω. Αν όμως συζητάμε απλώς για αλλαγή ταμπέλας και συνέχιση της λογικής που μας έφερε εδώ, τότε δε θα μπορώ να το συνυπογράψω», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Υστερα έκανε έναν σχολιασμό για τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού. «Το πολιτικό παιχνίδι έχει γίνει πάρα πολύ στενό. Οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων είναι πολύ μικρές. Ουσιαστικά συζητάμε ποιος έχει τα καλύτερα ισοδύναμα», είπε στην ίδια συνέντευξη. «Μια στρεβλή πολιτική από ανθρώπους που δεν έχουν τη φαντασία να ορθώσουμε το δικό μας πρόγραμμα απέναντι στις πολιτικές που έρχονται απ’  έξω.  Το σύστημα που μας πτώχευσε έχει χρεοκοπήσει, προσπαθεί όμως να διατηρηθεί και γι’ αυτό δε μπορούμε να βγούμε από την κρίση», συμπλήρωσε.

Οσο για την κρίση, ο οικονομολόγος ήταν σαφής: «Η χρεοκοπία της χώρας έρχεται τον Ιούλιο με μαθηματική ακρίβεια. Όσο καλά και να πάνε τα δημόσια οικονομικά, δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρώσουμε τα ομόλογα του Ιουλίου», είπε τονίζοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Πάντως εκτίμησε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε ρήξη και ότι προσπαθεί να κάνει κάποιες κινήσεις που μπορεί να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα για αυτή. «Ωστόσο το πράγμα έχει ξεφύγει. Η κυβέρνηση  με δικά της λάθη έχει καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις και τις έχει βάλει στο κέντρο των προεκλογικών εκστρατειών των πιο σκληρών χωρών της Ευρωζώνης, της Ολλανδίας και της Γερμανίας», επεσήμανε.

«Δυστυχώς κινείται στη λογική της πολιτικής διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται τη λάθος στιγμή. Η πολιτική διαπραγμάτευση με την κυρία Μέρκελ στα “σχοινιά”, χτυπημένη από το προσφυγικό και με την στροφή της γερμανικής πολιτικής σκηνής πιο δεξιά, είναι εναντίον της χώρας μας. Εμείς πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους και να λύσουμε τα ζητήματα σε τεχνικό επίπεδο. Να τα περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, την Τρίτη, ο κ. Θεοχάρης αναδείχθηκε εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών, με αναπληρωτή τον Γιώργο Καρρά. Από το σύνολο των επτά ανεξάρτητων βουλευτών, θετική ψήφο στον κ. Θεοχάρη έδωσαν οι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιώργος Καρράς, Κατερίνα Μάρκου και Ιάσων Φωτήλας. Δεν υπερψήφισαν ο Στάθης Παναγούλης και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...