169
Από τις κοινές δηλώσεις που είχαν κάνει μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, τον Μάρτιο του 2017 | youtube

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μέρκελ για τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 23:23
Από τις κοινές δηλώσεις που είχαν κάνει μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, τον Μάρτιο του 2017
|youtube

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μέρκελ για τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 23:23

Η Βόρεια Κορέα βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα.

Τη συνομιλία απασχόλησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και η ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Τραμπ: Αληθινή απειλή για τον κόσμο η Β. Κορέα

Την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα -την οποία χαρακτήρισε «μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα» το οποίο «πρέπει να λύσουμε, επιτέλους»- ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το Συμβούλιο πρέπει να προετοιμαστεί να επιβάλει πρόσθετες και ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της, για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε γεύμα με πρεσβευτές κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Αυτή είναι μια αληθινή απειλή για τον κόσμο, είτε θέλουμε να μιλάμε για αυτήν είτε όχι. Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...