454
Λουκέτο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπήκε άλλα οι σφαίρες έπεσαν βροχή | ΕΡΤ

Πυροβολισμοί κατά ελεγκτών της εφορίας στο Βόλο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 13:30
Λουκέτο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπήκε άλλα οι σφαίρες έπεσαν βροχή
|ΕΡΤ

Πυροβολισμοί κατά ελεγκτών της εφορίας στο Βόλο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 13:30

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια κατά των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που επιχειρούν να διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ξέφυγαν, καθώς ιδιοκτήτης καταστήματος στην Αγριά Βόλου άνοιξε πυρ κατά την αποχώρηση των ελεγκτών αμέσως μετά τη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη στην Αγριά κατά την αποχώρηση των εφοριακών από το κατάστημα. Όπως έγινε γνωστό, με το που εμφανίστηκαν  ο ιδιοκτήτης ήταν εριστικός απέναντί τους, ωστόσο ο έλεγχος προχώρησε κανονικά. Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν ήσσονος σημασίας (δεν επρόκειτο για 48ωρο λουκέτο στο κατάστημα ή κάτι ανάλογο) και αφού συμπληρώθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αποχώρησαν. Τότε ο ιδιοκτήτης εξήλθε του καταστήματος κρατώντας όπλο και πυροβόλησε αρκετές φορές στον αέρα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες για το συμβάν.

Έντρομοι οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ έτρεξαν να καλυφθούν και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στο κατάστημα και ο πιστολέρο ιδιοκτήτης συνελήφθη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος όπλα. Ήδη οι διευθύνσεις των οικονομικών υπηρεσιών Βόλου και Λάρισας ενημέρωσαν σχετικά το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου διεμύνησε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της χώρας, «όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα».

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η κ. Παπανάτσιου, τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση «σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Αναλυτικά η  ανακοίνωση:

Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου,  οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.
 
Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.
 
Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν.

Το επεισόδιο καταδίκασε και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής,  τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες».

Ο κ. Πιτσιλής ευχαρίστησε προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομιας για την άμεση ανταπόκριση της. «Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα ολους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα», ενημέρωσε, «είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής απο οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών»

Πηγή: reporter.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...