659
Από το βήμα της ΓΣΕΒΕΕ ο Aλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε προσωπικά για φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις | ΙΝΤΙΜΕnews

Ερχονται εκλογές ΙΙ: Ο Τσίπρας υπόσχεται τώρα (και) φοροελαφρύνσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 12:28
Από το βήμα της ΓΣΕΒΕΕ ο Aλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε προσωπικά για φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ερχονται εκλογές ΙΙ: Ο Τσίπρας υπόσχεται τώρα (και) φοροελαφρύνσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 12:28

«Η σταδιακή μείωση της φορολογίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επόμενη ημέρα της χώρας – Δεν έχουμε μαγικές λύσεις, αλλά υπάρχει ο οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης».

Η συγκεκριμένη φράση θα μπορούσε εύκολα να αποτελούσε απόσπασμα από κάποια ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει την ανάγκη μίας τολμηρής φορολογικής μεταρρύθμισης ώστε να διαμορφωθεί το περιβάλλον για την πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Με προμετωπίδα τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει παρουσιάσει το σχέδιό του για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών που κρατούν σε ομηρεία χιλιάδες πολίτες και επιχειρηματίες.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την ανάγκη μιας τολμηρής φορολογικής μεταρρύθμισης, με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

· Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.

· Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.

· Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων.

· Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών.

· Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.

Καθώς όμως πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα της κάλπης και μετά την υπερφορολόγηση της τριετίας ΣΥΡΙΖΑ και την κυνική απάντηση-ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι μικρομεσαίοι (αν και όσοι έχουν πια απομείνει) δεν θα πρέπει να περιμένουν κάποια φοροελάφρυνση, οι υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας βγαίνουν τώρα από τα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού!

Ετσι λοιπόν και ενώ ο στόχος της ανάπτυξης χάθηκε οριστικά για την κυβέρνησή του και με την εικόνα των εσόδων του Δημοσίου να μαρτυρά την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε λέει τώρα τον «οδικό χάρτη για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης»! Και αυτό όταν -ενδεικτικά μόνο- οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθεροεπαγγελματιών έχουν μετατραπεί σε νέο φορο-χαράτσι και προ των πυλών βρίσκεται νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ μέσω της αλλαγής των αντικειμενικών αξιών.

Και για να αποφύγει την κριτική περί υποσχεσιολογίας,  ο Πρωθυπουργός έσπευσε να σημειώσει μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης της ΓΣΕΒΕΕ για τη φορολόγηση των επιχειρηματιών, ότι «αποτελεί ωμή και συνειδητή παραπλάνηση να ισχυρίζεται κανείς σήμερα ιδιαίτερα απέναντι σε σας ότι σε μια μέρα μπορεί να εξαλείψει μεμιάς όλα τα φορολογικά βάρη, ότι είναι θέμα βούλησης, πέρα και έξω από τους αντικειμενικούς περιορισμούς, τους οποίους η χώρα κουβαλάει».

Θυμήθηκε ωστόσο ότι η σταδιακή μείωση της φορολογίας, «είναι αναμφίβολα αναγκαία προϋπόθεση για την επόμενη μέρα», αλλά «απαιτεί συγκεκριμένα βήματα» (τα οποία και πάλι θύμηθηκε ότι πρέπει να τα κάνει).

«Αυτό λοιπόν που σήμερα εγώ θέλω να δεσμευτώ ενώπιόν σας, δεν είναι μαγικές λύσεις αλλά ότι υπάρχει πλέον ο οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Θα επιτευχθεί και θα είναι εξολοκλήρου αποτέλεσμα, όχι μαγικών λύσεων, αλλά της δικής μας στοχευμένης και καλά σχεδιασμένης δουλειάς. Αποτέλεσμα των κόπων του ελληνικού λαού που επιτέλους αρχίζουν να πιάνουν τόπο», αναφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας στο μπουκέτο των προεκλογικών εξαγγελιών και την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Γιατί ήταν δίκαιο και έστω και με δυσκολία, θα το κάνει και αυτό πράξη. Ή τουλάχιστον θα το παλέψει… και μετά θα πει ότι είχε αυταπάτες ότι μπορούσε να γίνει πράξη, αλλά τελικά δεν…

ΝΔ: Ο μόνος οδικός χάρτης είναι αυτός της ομαλής και γρήγορης εξόδου του κ. Τσίπρα από τη διακυβέρνηση

Με αφορμή όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ύστερα από τρία χρόνια, και αφού διέλυσε τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους Έλληνες, ο Πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας αντιλήφθηκε επιτέλους αυτό που του λέγαμε από την πρώτη στιγμή: Ότι η υπερφορολόγηση, που ήταν συνειδητή επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνον πλήττει τα εισοδήματα των πολιτών, αλλά υπονομεύει και την ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επεξεργάζεται έναν οδικό χάρτη μείωσης της φορολογίας. Καθώς όμως ουδείς πια τον πιστεύει, έχουμε να του κάνουμε μια αντιπρόταση. Αντί να δίνει για μια ακόμη φορές ψεύτικες υποσχέσεις, ας επεξεργαστεί καλύτερα έναν οδικό χάρτη ομαλής και γρήγορης εξόδου του από τη διακυβέρνηση».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...