213
Να πλοηγούνται τα παιδιά στο διαδίκτυο, αλλά πάντα με τη δέουσα προσοχή | saferinternet4kids. gr

Ερευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τη χρήση κοινωνικών δικτύων από τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 17:06
Να πλοηγούνται τα παιδιά στο διαδίκτυο, αλλά πάντα με τη δέουσα προσοχή
|saferinternet4kids. gr

Ερευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τη χρήση κοινωνικών δικτύων από τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 17:06

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου.

Τώρα, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) -που τελεί υπό τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (saferinternet4kids)- διεξάγει μια έρευνα για τους γονείς των παιδιών που είναι χρήστες των κοινωνικών δικτύων (Facebook, istagram, viber κ.ά.).

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθούν οι συνήθεις και οι συμπεριφορές των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα, η σχέση των γονέων με τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και ο βαθμός επικοινωνίας τους με τα παιδιά στο συγκεκριμένο θέμα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής θα μας δώσουν σημαντικά στοιχεία ώστε να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις και συνεργασίες τέτοιες ώστε να προστατέψουμε με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην κεντρική εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018, στις 6 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το σχετικό ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε γονείς και ο χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του δεν ξεπερνά τα 3-4 λεπτά.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://saferinternet4kids.gr/wpsqt

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...