274
Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα | INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή Κρητών σε βουλευτές για τα Σκόπια: «Θα είστε εχθροί του ελληνικού λαού»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 20:06
Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα
|INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή Κρητών σε βουλευτές για τα Σκόπια: «Θα είστε εχθροί του ελληνικού λαού»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 20:06

Λίγα 24ωρα προτού ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μεταβεί στα Σκόπια και βγάλει από τις αποσκευές του τις πέντε προτάσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, οι εκδηλώσεις φανατισμού που καταδικάζουν τη λύση της σύνθετης ονομασίας έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο.

Τη Δευτέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, μέσα από εξώδικό της, απείλησε με θάνατο όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία στην οποία θα εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία.

Την Τρίτη, το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, με επιστολή του, έκανε λόγο για εχθρούς του λαού.

Την επιστολή αποκάλυψε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης. «Από ένα σημείο και μετά το γελοίο γίνεται επικίνδυνο και θα πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές και η Δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατό να απειλούνται κατά αυτό τον προκλητικό τρόπο οι έλληνες βουλευτές με θάνατο και ισόβια» υπογράμμισε ο βουλευτής, κάνοντας γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής.

Στο συγκεκριμένο κείμενο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σας προειδοποιούμε πως με όποια ψήφο σας παραχωρήσετε το όνομα της Μακεδονίας θα είστε εχθροί του ελληνικού λαού και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις όποιες συνέπειες προκύψουν… Επιβάλλεται να σταματήσετε».

Ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για τρομοκρατία, εξέδωσε μετά τη δημοσίευση των σχετικών επιστολών (από τον Μακεδονικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Κρητών) το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό. Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων. Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων. Η Δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...