772
O Γκάρι Ολντμαν απαιτεί... 100 ευρώ για να βγάλεις μόλις δύο. Αντιθέτως ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, ως αουτσάιντερ, μπορεί να σου χαρίσει 14 φορές τα λεφτά σου. Αρκεί να κερδίσει το τέταρτο Οσκαρ της καριέρας του | Reuters

90ά Οσκαρ: Γιατί δεν συμφέρει να ποντάρεις στον Γκάρι Ολντμαν

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 12:26
O Γκάρι Ολντμαν απαιτεί... 100 ευρώ για να βγάλεις μόλις δύο. Αντιθέτως ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, ως αουτσάιντερ, μπορεί να σου χαρίσει 14 φορές τα λεφτά σου. Αρκεί να κερδίσει το τέταρτο Οσκαρ της καριέρας του
|Reuters

90ά Οσκαρ: Γιατί δεν συμφέρει να ποντάρεις στον Γκάρι Ολντμαν

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 12:26

Πώς μπορείς να μην στοιχηματίσεις για τα Οσκαρ; Σε μια χώρα όπως τις ΗΠΑ, όπου όλα παίζονται και για όλα μπορείς να ποντάρεις τα λεφτά σου –από το ποιος θα κάνει περισσότερα στράικ στο μπέιζμπολ μέχρι το ποια μετοχή θα καταρρεύσει και ποιος θα εκλεγεί εισαγγελέας– απαγορεύεται να παίξεις για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας. Απαγορεύεται να βγάλεις χρήματα προβλέποντας σωστά τον νικητή του Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, ή την καλύτερη ταινία.

Δεν είναι ένας νέος πουριτανισμός, αλλά μια πρόνοια του συστήματος: Δεν μπορείς να στοιχηματίσεις σε κάτι που έχει ήδη συμβεί, ·τα μέλη της Ακαδημίας έχουν ήδη ψηφίσει και οι νικητές που θα ανακοινωθούν το βράδυ της Κυριακής στη λαμπερή τελετή απονομής των 90ων βραβείων Οσκαρ στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες, έχουν ήδη καθοριστεί, ασχέτως αν τα αποτελέσματα αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Ετσι, στοιχήματα δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον επισήμως. Είναι παράνομα ακόμα και στην παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου, το Λας Βέγκας, τέσσερις ώρες απόσταση από το Χόλιγουντ.

«Δεν επιτρέπονται στοιχήματα σε κάτι που είναι προαποφασισμένο» εξηγεί στο Variety ο ειδικός στα στοιχήματα Μπέντζαμιν Εκστάιν, κάτοικος του Λας Βέγκας, ο οποίος έχει αφιερώσει περισσότερα από 30 χρόνια ως αναλυτής στοιχημάτων και δημιουργός της στήλης «America’s Line» που δημοσιεύεται σε περισσότερες από 120 εφημερίδες στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει πιθανότητα κάτι να διαρρεύσει. Δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλά γι αυτό η Επιτροπή Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών της Νεβάδα (Nevada Gaming Control Board) είναι πολύ προσεκτική», σημειώνει.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Εκστάιν δεν θεωρείται ειδήμων στα της βιομηχανίας του θεάματος, συνήθως αφιερώνει το χρόνο του σε αθλητές. Αλλά εδώ και μία δεκαετία μελετά και προγνωστικά και αποδόσεις των στοιχημάτων που σχετίζονται με τα Οσκαρ. Διότι τζόγος τελικά υπάρχει, πώς θα μπορούσε αλλιώς;

Πρώτο βήμα του Εκστάιν είναι η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών για τους υποψηφίους των Όσκαρ.

«Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε τι συμβαίνει στις Χρυσές Σφαίρες, τι συμβαίνει στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA) και στις υπόλοιπες τελετές απονομής βραβείων που προηγούνται των Όσκαρ» σημείωσε.

Στη συνέχεια ψάχνει ποιος νίκησε και ποιος έχασε και προσαρμόζει ανάλογα τις αποδόσεις. Είναι κάτι ανάλογο με τον κόσμο του αθλητισμού.

Παρ’ ότι τα στοιχήματα για τα Οσκαρ είναι παράνομα, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που δημοσιεύουν προγνωστικά. Επίσης αυτό δεν εμποδίζει τους Αμερικανούς από το να βρίσκουν τρόπους να ποντάρουν χρήματα για το ποιος θα φύγει με χρυσό αγαλματίδιο από τη βραδιά απονομής των Όσκαρ.

Υπάρχουν πολλά πρακτορεία στοιχημάτων του εξωτερικού, στα οποία έχει πρόσβαση ο καθένας μέσω Διαδικτύου και με πιστωτική κάρτα μπορεί να στοιχηματίσει.

Ο Κέισι Οτο, επαγγελματίας στον τομέα των επικοινωνιών, ανέφερε στο Variety ότι στοιχηματίζει online για τα Οσκαρ εδώ και αρκετά χρόνια.

«Είναι διασκεδαστικό. Το κάνω για χόμπι. Άλλοτε είμαι κερδισμένος, άλλοτε χαμένος, αλλά δεν με πειράζει να πληρώνω για ένα χόμπι που μου αρέσει» είπε.

Δεν ανησυχεί για το ζήτημα της νομιμότητας καθώς δεν στοιχηματίζει χιλιάδες δολάρια και το site στο οποίο δίνει τα στοιχήματα έχει έδρα το νησί Αντίγκουα, όπου το στοίχημα είναι νόμιμο.

Πέρσι ο Οτο στοιχημάτισε 200 δολάρια στην ταινία «Moonlight» και όχι στο φαβορί «La La Land» – κέρδισε και μάλιστα με δραματικό τρόπο: ως καλύτερη ταινία ανακοινώθηκε από τη Φέι Ντάναγουεϊ το «La La Land», προτού διορθωθεί από τον ίδιο τον παραγωγό του φιλμ και ανακοινωθεί το «Moonlight». Εφέτος, είπε στο Variety, θα στοιχηματίσει στον Ντάνιελ Ντέι Λούις για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου (αν και τα προγνωστικά δείχνουν τον Γκάρι Όλντμαν ως φαβορί).

«Είναι τόσο καλός και τόσο αγαπητός σε όλους στη βιομηχανία και η απόδοση είναι πολύ καλή. Την τελευταία φορά που κοίταξα ήταν 20 προς 1» ανέφερε.

Οντως αν θέλεις να βγάλεις χρήματα δεν αξίζει να ποντάρεις στον Ολντμαν, που ως Γουίνστον Τσόρτσιλ στο «Darkest Hour» έχει σαρώσει έως τώρα όλα τα βραβεία.

Στην Ελλάδα το στοίχημα για τα Οσκαρ είναι επίσημο και μια χαρά μπορείς να προβλέψεις τους νικητές κερδίζοντας. Αλλά αν βάλεις στον Ολντμαν-Γουίνστον Τσόρτσιλ 100 ευρώ θα κερδίσεις δύο (ο πρωταγωνιστής του «Darkest Hour» έχει σαρώσει τα πάντα έως τώρα, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και παίζεται 1,02/1). Μια καλή επιλογή είναι ο Ντάνιελ Καλούγια του «Get Out» που παίζεται 8,5 προς και φυσικά ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις που μετρά ήδη τρία Οσκαρ ερμηνείας και για την τελευταία του ταινία, το «Αόρατη Κλωστή» παίζεται 14 προς 1. (εδώ οι αποδόσεις για το Οσκαρ ανδρικού ρόλου).

Για την Καλύτερη Ταινία φαβορί είναι το φιλμ «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» με 1,45 προς 1 και ακολουθεί η «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο με 2,4 προς 1 (εδώ οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας).

Για το Οσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ του «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» επίσης δεν αξίζει τον κόπο: 1,03 προς 1. Η Σίρσα Ρόναν του «Lady Bird» παίζεται (εδώ οι αποδόσεις για το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...