460
O Kυριάκος Μητσοτάκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας | ΙΝΤΙΜΕnews

«Μασάζ» Μητσοτάκη στη ΝΔ του Βορρά

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 13:53
O Kυριάκος Μητσοτάκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Μασάζ» Μητσοτάκη στη ΝΔ του Βορρά

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 13:53

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας -πρώτο σταθμό της περιοδείας του στον νομό- επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στείλει το μήνυμα  για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τις παρακαταθήκες του Φίλιππου και του Μεγαλέξανδρου που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ούτε να διαγραφούν από κανέναν. Παράλληλα όμως, η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη Μακεδονία έρχεται να κλείσει και εσωκομματικά μέτωπα που σχετίζονται με τα όρια αποδοχής μίας προτεινόμενης λύσης στο ονοματολογικό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο συμβολισμό της επίσκεψής του στη Μακεδονία και κατά την παρουσία του σε εκδήλωση στελεχών του κόμματος στο Λιτόχωρο, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες τους και κάνοντας μία φορτισμένη συναισθηματικά αναφορά στην προσφορά του Κώστα Καραμανλή.

«Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του με την οποία οριοθέτησε εκ νέου τα περιθώρια αποδοχής, μίας ενδεχόμενης πρότασης, από τη Νέα Δημοκρατία. Η ίδια αυτή εθνική γραμμή, τόνισε, ισχύει στο ακέραιο και σήμερα.

«Δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας, αλλά και στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Και αναφέρομαι φυσικά στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων, που προσβάλλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων», ήταν μία ακόμη αναφορά του προέδρου της ΝΔ που στόχευε στο θυμικό των ακροατών του.

Εγκώμια για Τζιτζικώστα

Κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συμβολή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα (ο οποίος και τον υποδέχθηκε στο μουσείο) για την ανάδειξη τόσο των εκθεμάτων όσο του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου.

Πρόκειται είπε, για «σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό – ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανάφερες, η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν».

Η επιλογή του προέδρου της ΝΔ να  απευθυνθεί αρκετές φορές -με ιδιαίτερα θετικό τρόπο- στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκλαμβάνεται και ως μία κίνηση να μπει οριστικό τέλος στα σενάρια και τη φημολογία περί διαφοροποίησης του κ. Τζιτζικώστα στο εθνικό ζήτημα, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και πιέσεων για την αποδοχή προτάσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία».

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Στον χώρο του μουσείου τον υποδέχθηκαν ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρασμάνης, ο δήμαρχος Γρ. Στάμκος, ο πρώην βουλευτής Ι. Τζαμτζής, στελέχη και μέλη της ΝΔ.

Στη συνέχεια της περιοδείας του, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο στα Γιαννιτσά και τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με πολίτες. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί επίσης την Έδεσσα και την Αριδαία, καθώς και κωμοπόλεις και χωριά της περιοχής

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...