400
| YouTube

Ο Ρότζερ Φέντερερ μαγειρεύει μακαρόνια με… συρτάκι [video]

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2017, 09:36

Ο Ρότζερ Φέντερερ μαγειρεύει μακαρόνια με… συρτάκι [video]

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2017, 09:36

Τι σχέση έχει ο Ρότζερ Φέντερερ με τη μαγειρική; Και με το ελληνικό συρτάκι, την θρυλική και απογειωτική μελωδία του Μίκη Θεοδωράκη; Αυτό ανακαλύπτεις στο διαφημιστικό που γύρισε ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών παρέα με τον διάσημο ιταλό σεφ Νταβίντε Ολντάνι, στο οποίο ο Ελβετός μαγειρεύει σπαγγέτι.

Το σποτ έχει παραπομπές στο τένις –ο Φέντερερ εμφανίζεται να κρατάει τις ντομάτες σαν μπαλάκια του τένις και το τηγάνι σαν τη ρακέτα του. Ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η μουσική υπόκρουση είναι το συρτάκι.

Μήπως είναι ένα «κλείσιμο του ματιού» των παραγωγών του σποτ στις ελληνικές συγγένειες της Barilla; Διότι ως γνωστόν η θρυλική MΙΣΚΟ είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας της ιταλικής φίρμας.

Ο Φέντερερ, στα 36 του, παραμένει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της επαγγελματικής αντισφαίρισης και τα περισσότερα έσοδά του προέρχονται από το συμβόλαια με τους χορηγούς: Nike, Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moet & Chandon, Sunrise και NetJets, είναι μερικές από τις φίρμες τις οποίες διαφημίζει ο Ελβετός. Σύμφωνα με το Forbes η συμφωνία του με τη Barilla είναι διάρκειας τουλάχιστον πέντε ετών και θα του αποφέρει περί τα 40 εκατ. δολάρια.

Rajju
O Φέντερερ τον περασμένο Ιούλιο, με το τρόπαιο του Γουίμπλεντον. Ηταν ο 19ος τίτλος του σε τουρνουά Γκραν Σλαμ

Τα ρεκόρ του στα κορτ είναι πάντως ασύλληπτα:

– Παραμονή του επί 302 εβδομάδες ως νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (237 εκ των οποίων συνεχόμενες, γεγονός που καθιστά άλλο ένα απόλυτο ρεκόρ για το ανδρικό τένις).
– Κατοχή 19 τίτλων Γκραν Σλαμ και 6 τίτλων ATP World Tour Finals.
– Κατάκτηση πέντε συνεχόμενων τίτλων σε δύο διαφορετικά Γκραν Σλαμ (Γουίμπλεντον και Αμερικανικό Οπεν).
– Κατάκτηση τριών Γκραν Σλαμ σε κάθε μία από τρεις διαφορετικές σεζόν (2004, 2006 και 2007).
– Συμμετοχή σε 29 τελικούς Γκραν Σλαμ (κατέχοντας, μάλιστα, τα δύο ρεκόρ συμμετοχής σε συνεχόμενους τελικούς Γκραν Σλαμ -10 και 8 αντίστοιχα).
– Συμμετοχή σε τουλάχιστον πέντε τελικούς σε κάθε Γκραν Σλαμ (πέντε στο Αυστραλιανό Οπεν, πέντε στο Ρολάν Γκαρός, 11 στο Γουίμπλεντον και επτά στο Αμερικανικό Οπεν).
– Συμμετοχή στους τελικούς και των τεσσάρων Γκραν Σλαμ σε τρεις διαφορετικές σεζόν (2006, 2007 και 2009).
– Συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις τελικούς Γκραν Σλαμ σε πέντε διαφορετικές σεζόν (2004, 2006, 2007, 2008, 2009).
– Συμμετοχή σε 23 συνεχόμενους ημιτελικούς Γκραν Σλαμ (δεύτεροι, με 10 συνεχόμενους ημιτελικούς, έρχονται οι Ροντ Λέιβερ και Ιβάν Λεντλ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...