346
| Intimenews/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μητσοτάκης: «Το “πείραμα Τσίπρας” μάς κόστισε 100 δισ.»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 14:45

Μητσοτάκης: «Το “πείραμα Τσίπρας” μάς κόστισε 100 δισ.»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 14:45

Για την «σουρεαλιστική κατάσταση» που επικρατεί στην Ελλάδα με την υπερφορολόγηση από την μία πλευρά και, από την άλλη, το βαρύ κόστος από την κυβέρνηση Τσίπρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριακός Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο για θέμα τα Ευρωπαϊκής Ένωσης EUObserver αναφέρεται στο πρόγραμμα του κόμματός του για την ανάταξη της οικονομίας ενώ παραδέχεται ότι ο δρόμος ως τις εκλογές θα είναι δύσκολους.

«Να μην συγχέουμε τη λιτότητα με τις μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα είχαμε παρά πολλή λιτότητα και πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «δυστυχώς, μέχρι τώρα κάθε φορά που μιλούσαμε στους Ελληνες για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι οι αυξήσεις των φόρων και οι περικοπές των συντάξεων».

Διευκρινίζει ότι «είναι ώρα, χωρίς να αποδράσουμε από τις υποχρεώσεις μας, να εξετάσουμε πώς θα ισορροπήσουμε εκ νέου τις πολιτικές υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι τόσο σουρεαλιστικό», επισημαίνει ενώ κατηγορεί  την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση. «Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».

«Το “πείραμα Τσίπρας” μάς κόστισε 100 δισ, αλλά και οι δανειστές έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους» γιατί αποδέχτηκαν ένα λανθασμένο μείγμα πολιτικής, λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι «καμία εκλογή δεν είναι δεδομένη» και εκφράζει την αισιοδοξία του για την νίκη της παράταξής του «με σημαντική διαφορά». Ωστόσο «θα είναι ένας μακρύς και τραχύς δρόμος».

«Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, πολλά θα εξαρτηθούν από την προθυμία μας να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», προσθέτει στο EUObserver και επισημαίνει ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός «δεν θέλει να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις και δεν ξέρει πώς να τις κάνει».

Ενα τέταρτο δανειακό πρόγραμμα «είναι εκτός συζήτησης για όλους», λέει ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ προσθέτει ότι το ιδανικό είναι να έχουμε μια όσο πιο καθαρή έξοδο γίνεται με τους λιγότερους όρους.

Ωστόσο, «η κυβέρνηση μιλά τώρα για το πώς θα βγει από το πρόγραμμα χωρίς να παρουσιάσει οδικό χάρτη για το τι θα γίνει μετά από αυτό το σημείο».

«To 2015 θα είχαμε βγει από το πρόγραμμα μέσα από την προληπτική γραμμή πίστωσης. Τώρα μπαίνουμε στο 2018 και ακόμη είμαστε στην ημέρα της μαρμότας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...