529
Διαδηλωτές κατά της κυβερνητικής πολιτικής | SOOC

ΔΕΘ: Συλλαλητήρια πριν από την ομιλία Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2016, 15:02
Διαδηλωτές κατά της κυβερνητικής πολιτικής
|SOOC

ΔΕΘ: Συλλαλητήρια πριν από την ομιλία Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2016, 15:02

Με συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις, όπως συμβαίνει πλέον κατά παράδοση, η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά πάντως, δεν υπήρχε η ένταση των προηγούμενων χρόνων. Σε αυτό παίζει φυσικά ρόλο η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τις κινητοποιήσεις, ίσως και η κόπωση των πολιτών. Κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας αποτέλεσε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

Τα ΜΑΤ μπροστά στη ΔΕΘ
Τα ΜΑΤ μπροστά στη ΔΕΘ

Με βασικό σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες, βάζουμε τέλος στα πειράματα ,στην ανεργία και στη φτωχοποίηση», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική και αυτής της κυβέρνησης». Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους προειδοποίησαν για «επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά που σχεδιάζει η κυβέρνηση», καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα. Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ακολούθησε πορεία, προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

20160910184654__mg_65941473524370«Οι υποσχέσεις από τη ΔΕΘ του κ. Τσίπρα για ανάπτυξη αφορά μόνο σε λίγους μονοπωλιακούς ομίλους στο μεγάλο κεφάλαιο που θα δουν ξανά τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στα ύψη δίνοντας και ένα ξεροκόμματο, ένα πιάτο φαΐ στην πιο ακραία φτώχεια», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

«Θα κάνω απολογισμό ως το 2019»

Θα έρχομαι στη Διεθνή Eκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019, είπε ο  Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην επόμενη ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και πρότεινε να υπάρχει ένα πολιτικό και οικονομικό φόρουμ στη διάρκεια διοργάνωσης της Διεθνούς Eκθεσης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα της ΔΕΘ υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας του Γ΄Σώματος Στρατου.

Στο Περίπτερο της Αττικό Μετρό ο πρόεδρος της Γιάννης Μυλόπουλος έδειξε στον πρωθυπουργό ένα βαγόνι του Μετρό το οποίο έχει τοποθετηθεί εκεί και ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε λέγοντας του: «Το πρωί πήγαμε στο έργο του Μετρό, πότε πρόλαβες και το έφερες το βαγόνι;» Η περιοδεία του  ολοκληρώθηκε στο περίπτερο της Ρωσίας όπου έκανε τα εγκαίνια του μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας.

167367
Ο Πρωθυπουργός στα έργα του μετρό

Eνα απρόοπτο διέκοψε για λίγο την ομιλία του κ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της ΔΕΘ.  Eνας μικροομολογιούχος προσπάθησε να τον πλησιάσει, έφτασε σχεδόν δίπλα του και του φώναξε «Γιατί δεν συνεργάστηκες με τον Σαμαρά;»

Ωστόσο η φρουρά του πρωθυπουργού τον απομάκρυνε σύντομα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  δεν φάνηκε να αιφνιδιάζεται καθόλου σχολίασε γελώντας: «Στον φίλο μας θα εξηγήσω αργότερα γιατί δεν συνεργάστηκα με τον Σαμαρά. Αυτά συμβαίνουν».  Ο μικροομολογιούχος, που έχασε πολλά χρήματα από το κούρεμα του 2012, φώναζε προς τους αστυνομικούς που τον συνόδευσαν έξω: «Εγώ δούλεψα για σένα, είμαι παθών, μικροομολογιούχος του ελληνικού Δημοσίου! Με κατέστρεψαν εμένα! 50 χρόνια δούλευα, δεν έχω να πάρω φάρμακα, εσείς δεν ντρέπεστε; Τον πατέρα σας να τον πάτε στα κρατητήρια; Ντροπή σας!».

O ομολογιούχος που προσπάθησε να προσεγγίσει τον Πρωθυπουργό, απομακρύνεται από άνδρες της ασφάλειας
O ομολογιούχος που προσπάθησε να προσεγγίσει τον Πρωθυπουργό, απομακρύνεται από άνδρες της ασφάλειας του

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...