497
| CreativeProtagon

Η Κέιτι Πέρι δεν πήγε στο Met Gala, πήγε όμως η… Τεχνητή Νοημοσύνη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 18:12
|CreativeProtagon

Η Κέιτι Πέρι δεν πήγε στο Met Gala, πήγε όμως η… Τεχνητή Νοημοσύνη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 18:12

Οι φωτογραφίες της Κέιτι Πέρι και της Ριάνα στο Met Gala, κατασκευάσματα Τεχνητής Νοημοσύνης, έχουν γίνει viral στα social media. Καμία από τις δύο τραγουδίστριες δεν ήταν παρούσα στην εκδήλωση, αλλά οι ψεύτικες εικόνες τους κυκλοφόρησαν στο X (πρώην Twitter), παραπλανώντας πολλούς ανθρώπους.

Η Πέρι, σύμφωνα με το BBC, ανέβασε δύο από τις ψεύτικες φωτογραφίες της στο Instagram με τη λεζάντα «δεν μπορούσα να πάω στο MET, έπρεπε να δουλέψω». Μια φωτογραφία της, στην οποία υποτίθεται ότι φοράει ένα λουλουδάτο φόρεμα, έχει προβληθεί πάνω από 13 εκατομμύρια φορές στο X.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Χ πρώτη φορά κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη με τη λεζάντα: «Katy Perry. That’s it». Οι θαυμαστές της τραγουδίστριας απάντησαν στην ανάρτηση της Πέρι στο Instagram γράφοντας ότι είχαν ξεγελαστεί από τη φωτογραφία.

«Πραγματικά, την αναδημοσίευσα πιστεύοντας ότι ήταν αληθινή» παραδέχθηκε ένας θαυμαστής, ενώ ένας άλλος έγραψε «μισό λεπτό… Εχει δημιουργηθεί από ΤΝ; Ξεγελάστηκα!». Η τραγουδίστρια δημοσιοποίησε και ένα στιγμιότυπο από συνομιλία με τη μαμά της, η οποία επίσης ξεγελάστηκε από τη φωτογραφία: «Lol, μαμά, σε ξεγέλασε κι εσένα η ΤΝ; Προσοχή!».

Μια άλλη ψεύτικη φωτογραφία της, επίσης από ΤΝ, στην οποία εικονίζεται να φοράει ένα χρυσό φόρεμα με κορσέ στο κόκκινο χαλί, έχει γίνει επίσης viral, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια προβολές.

Ολα αυτά ίσως δεν θα είχαν σημασία αν δεν αποδείκνυαν ότι το περιεχόμενο που παράγεται μέσω ΤΝ γίνεται όλο και πιο πιστευτό, γράφει στο BBC η Μαριάνα Σπρινγκ, η οποία ασχολείται με θέματα παραπληροφόρησης και social media.

 

Αριστερά η Κέιτι Πέρι (στο μέσον) με τους γονείς της Κιθ Χάντσον και Μέρι Χάντσον. Δεξιά η φωτογραφία κατασκέυασμα της Τεχνητής Νοημοσύνης. (Getty)

Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες «φωνάζουν», γράφει. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άνθρωπος με μισό κεφάλι, από άλλον λείπουν τα δάχτυλα και το ίδιο το χαλί είναι του 2018. Αλλά είναι πολύ καλύτερες από άλλες φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί από TN και έχουν γίνει viral.

Και βέβαια, όλο αυτό δεν περιορίζεται σε φωτογραφίες μιας τραγουδίστριας στο κόκκινο χαλί. Τους τελευταίους μήνες, οι εικόνες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που δημιουργήθηκαν από ΤΝ, όπου εμφανίζεται δίπλα σε μαύρους ψηφοφόρους, κοινοποιήθηκαν από υποστηρικτές του πριν από τις εκλογές.

Παράλληλα, πλαστές ηχογραφήσεις του δημάρχου του Λονδίνου υπονοούσαν ψευδώς ότι θα μετακινούσε τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης για να φιλοξενήσει μια φιλοπαλαιστινιακή πορεία.

Αυτές οι τακτικές αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους επόμενους μήνες.

Μια εικόνα της Ριάνα, δημιούργημα ΤΝ, είχε επίσης εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη δείχνει στο κόκκινο χαλί να φοράει ένα κεντημένο φόρεμα με πουλιά. Σύμφωνα με το περιοδικό People, η τραγουδίστρια δεν μπόρεσε να πάει στην εκδήλωση, καθώς είχε γρίπη.

Στην αρχή της βραδιάς κυκλοφόρησαν επίσης ψεύτικες φωτογραφίες της Dua Lipa, που την έδειχναν με ένα φόρεμα με κορσέ, κρόσσια και φιόγκο. Λίγες ώρες αργότερα, η 28χρονη βρετανοαλβανίδα τραγουδίστρια εμφανίστηκε στην εκδήλωση με μια εντελώς διαφορετική ενδυμασία: δαντελωτό ολόμαυρο φόρεμα, δικτυωτά πουά γάντια και ένα τεράστιο μαύρο φτερό στους ώμους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...