215
Εκτός Εντατικής, σχεδόν θεραπευμένοι, τρεις ασθενείς στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» | Intime

Αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς με κορονοϊό στο «Σωτηρία»

Εκτός Εντατικής, σχεδόν θεραπευμένοι, τρεις ασθενείς στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
|Intime

Αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς με κορονοϊό στο «Σωτηρία»

Τρεις ασθενείς με βαριά συμπτώματα της νόσου Covid-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, έχει γίνει γνωστό ότι βγήκαν από την Εντατική και μεταφέρθηκαν σε απλούς θαλάμους. Οι δύο ασθενείς αποσωληνώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και ο ένας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι δύο παρέμειναν σε απλές κλίνες στο «Σωτηρία» για να συνεχιστεί η νοσηλεία και η παρακολούθησή τους, ενώ ο τρίτος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με ειδικούς από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Σωτηρία», από εδώ και πέρα περιμένουμε και άλλους, αρκετούς ασθενείς να βγαίνουν από τη ΜΕΘ, καθώς η διασωλήνωση και η παραμονή τους εκεί τούς έσωσε τη ζωή και η πνευμονική τους λειτουργία αποκαταστάθηκε.

Ωστόσο, θα παραμένουν σε κανονικούς θαλάμους και απομονωμένοι, ώστε να γίνουν τελείως καλά, αλλά και να δημιουργήσουν επαρκή αντισωματική απάντηση, όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

«Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι θα έχουν θετικό τίτλο αντισωμάτων, των αντισωμάτων που δείχνουν την ανοσία στον ιό, η οποία ανοσία με πρόσφατες ερευνητικές προσπάθειες φαίνεται ότι θα είναι τουλάχιστον 2 με 3 έτη, θα μπορούν φυσικά να κυκλοφορήσουν ελεύθερα και να δουλέψουν χωρίς πρόβλημα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η ανοσία στον κορονοϊό δεν διαρκεί για πάντα, καθώς ανήκει στην οικογένεια των ρινοϊών, όπως είναι και ο ιός του κοινού κρυολογήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...