364
|

Οι εκπρόσωποι της φιλοξενίας αποφασίζουν για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 18:29

Οι εκπρόσωποι της φιλοξενίας αποφασίζουν για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 18:29

Για τις έντονες ανησυχίες όπως οι σημαντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων, οι αβέβαιοι ψηφιακοί κανόνες και το μεταβαλλόμενο πολιτικό κλίμα συζήτησαν τα μέλη και εκπρόσωποι της HOTREC από όλη την Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη για την 88η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας στην Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες.

Υπογραμμίζεται ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις φιλοξενίας επιδιώκουν να ενισχύσουν τον τουρισμό, να υποστηρίξουν τα ταλέντα, να προωθήσουν δίκαιους ψηφιακούς κανόνες, να επενδύσουν στη βιωσιμότητα και να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η HOTREC σε ανακοίνωση της εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στην Ουγγρική Ένωση Ξενοδόχων και Εστιατορίων για την εξαιρετική φιλοξενία και ζεστασιά τους. Όπως προσθέτει: «Ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε με τα μέλη μας το φθινόπωρο του 2024 στην επόμενη Γενική Συνέλευση στη Βαρσοβία της Πολωνίας».
Ο πρόεδρος της HOTREC, Αλέξανδρος Βασιλικός, μετά το πέρας των εργασιών της 88ης ΓΣ, δήλωσε:

«Η φετινή Γενική Συνέλευση αποτελεί μια πλατφόρμα για την ευρωπαϊκή βιομηχανία φιλοξενίας προκειμένου να ξεκαθαρίσει και να υπερασπιστεί πολιτικές που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις φιλοξενίας να αναπτυχθούν, να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές».

Ο πρόεδρος της HOTREC επισημαίνει ότι:

«Ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές αλλάζει το παιχνίδι για την ευρωπαϊκή βιομηχανία φιλοξενίας. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες είναι δίκαιοι και διαφανείς και ότι υποστηρίζουν την καινοτομία προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντά μας». Καταλήγοντας αναφέρει : «Με τις εκλογές στην ΕΕ προ των πυλών, ο ρόλος μας είναι να προσεγγίσουμε τους ευρωβουλευτές και τους πιθανούς υποψηφίους για να βεβαιωθούμε ότι η φωνή μας θα ακουστεί. Ο τουρισμός και η φιλοξενία πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα!».

Ακολούθως η Marie Audren, Γενική Διευθύντρια της HOTREC, σχολίασε:

«Η HOTREC είναι πλέον ένας μεγάλος και αντιπροσωπευτικός σύλλογος, που επεκτείνεται! Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι Τούρκοι φίλοι μας από το Ίδρυμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης – TUGEV – θα ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

»Η HOTREC παραμένει μια αφοσιωμένη φωνή στην ευρωπαϊκή φιλοξενία. Δίνει στον κλάδο μια πλατφόρμα για να μιλήσει και να κάνει ουσιαστικές αλλαγές. Η ενότητά μας είναι η δύναμή μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...