746
Προκλητικοί οι συλληφθέντες κατά την έξοδό τους από τη ΓΑΔΑ | INTIMENEWS

Εγκληματική οργάνωση χούλιγκαν: Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 12:05
Προκλητικοί οι συλληφθέντες κατά την έξοδό τους από τη ΓΑΔΑ
|INTIMENEWS

Εγκληματική οργάνωση χούλιγκαν: Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 12:05

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν την Παρασκευή για τις απολογίες τους οι πρώτοι δέκα από τους συνολικά 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα, οι τρεις εκ των δέκα που μετήχθησαν για τις απολογίες τους, κατηγορούνται και για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ και οι άλλοι επτά, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, απολογούνται για το σκέλος της κατοχής ναρκωτικών.

Οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο.

Προ των πυλών φέρονται να βρίσκονται νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται και στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Εν τω μεταξύ, όσο περνούν οι ημέρες, το φως της δημοσιότητας βλέπουν αποσπάσματα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, καθώς και από τις καταθέσεις των λεγόμενων προστατευομένων μαρτύρων.

Διάλεξαν το «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν είχε κάμερες

«Ο αγώνας ξεκίνησε γύρω στις 9. Από την αρχή που πήγα στο γήπεδο κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια καθώς στο πέταλο του γηπέδου είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως και φορούσαν σχεδόν όλοι μαύρα ρούχα… Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο Καραϊσκάκη διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες ενώ το Μελίνα Μερκούρη όχι, οπότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση από τις Αρχές», ανέφερε ένας εξ αυτών και συνέχισε στην περιγραφή του:

«Ενώ στην αρχή ακουγόταν ότι θα γίνει πέσιμο στην αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα, στο τελείωμα του πρώτου σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε σχεδόν 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Αφού μοιράστηκαν τα αντικείμενα μας δόθηκε εντολή να πάμε προς το σημείο που ήταν οι ΜΑΤατζήδες και να τους επιτεθούμε. Μας είπαν ότι αυτοί θα είναι οι “μπροστινοί” και εμείς θα τους ακολουθήσουμε. Σύμφωνα με την εντολή, όταν θα έριχνε αυτός (αναφέρεται το όνομα) τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε… Οι επιθέσεις διήρκεσαν περίπου 10-15 λεπτά και μόλις ήρθε από τον Κηφισό δεύτερη διμοιρία ο (τον κατονομάζει) μας έδωσε εντολή να γυρίσουμε στον γήπεδο και τρέξαμε, μπήκαμε στο γήπεδο για να μη συλληφθούμε».

Αλλος μάρτυρας δήλωσε στην κατάθεσή του: «Στο τέλος του πρώτου σετ είδα μια αναμπουμπούλα στο γήπεδο και είδα άτομα να φοράνε κράνη, μάσκες, full face και γάντια κοκάλινα. Ήταν περίπου 80 άτομα και βγήκαν έξω άλλοι από αριστερά και άλλοι από δεξιά. Την ώρα που όλοι ντύνονταν είδα έναν μαυροφορεμένο με καλυμμένα χαρακτηριστικά να μιλάει στο κινητό και να φωνάζει “πάμε”. Εγώ βγήκα 5-10 λεπτά μετά την έξοδο της ομάδας των ατόμων με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά. Είδα να πετάνε αντικείμενα σε αστυνομικούς».

Στα γεγονότα που ακολούθησαν, αμέσως μετά τον θανάσιμο –τελικά– τραυματισμό του αστυνομικού της ΥΑΤ από ευθεία βολή ναυτικής φωτοβολίδας, αναφέρθηκε και ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας.

«Μόλις μαθεύτηκε ότι θα μας πάρουν προσαγωγή αρκετοί από το πέταλο άρχισαν να πηδάνε μέσα στο γήπεδο. Κάποιοι βανδάλισαν το κυλικείο κάνοντας ζημιές και παίρνοντας προϊόντα, και κάποιοι έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες καίγοντας ρούχα».

Τρία αρχηγικά στελέχη της «Θύρας 7» (δηλαδή των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού) και βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη παρά το γεγονός ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τις εξόδους του γηπέδου.

«Αυτοί οι τρεις δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς», ανέφερε ο ίδιος μάρτυρας σε επόμενη κατάθεσή του, υποστηρίζοντας επίσης ότι άκουσε ότι «φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού».

Σε άλλο σημείο της καταθέσεων, ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων περιγράφει πώς τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κινούνταν ελεύθερα «σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς περιορισμό».

Οσο για τον φερόμενο ως αρχηγό της «Θύρας 7» –βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, με παρελθόν ακροδεξιάς δράσης ως μέλος της επίσης εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», λέει ότι τον είχε δει να μπαίνει στη φυσούνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ενώ κάθε φορά που κάποιοι από την εξέδρα δεν πειθαρχούσαν στις εντολές του, «μάζευε ομάδα δικών του ατόμων και τους τραμπούκιζε».

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο μάρτυρα, ο εν λόγω «αρχηγός» είχε χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε παιδιά. Οταν μάλιστα ο φίλαθλος αντέδρασε, εκείνος πήγε και τον χτύπησε.

«Ηθελαν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς»

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της οικογένειας του Γιώργου Λυγγερίδη, Βασίλης Καπερνάρος, επανέλαβε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι οι χούλιγκαν, την ημέρα της επίθεσης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», «ήθελαν να σκοτώσουν συγκεκριμένα τους αστυνομικούς, καθώς βγήκαν οργανωμένοι από το γήπεδο».

«Είναι πολλά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτελούσαν εντολές, ο καθένας με την αρμοδιότητά του», πρόσθεσε ο κ. Καρπερνάρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...