248
Ο γερμανός καθηγητής Αντρέα Χίλμπολ εξέπνευσε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νικημένος από τον κορονοϊό | Facebook

Σοκ στην Κρήτη από τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή – Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 10:06
Ο γερμανός καθηγητής Αντρέα Χίλμπολ εξέπνευσε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νικημένος από τον κορονοϊό
|Facebook

Σοκ στην Κρήτη από τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή – Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 10:06

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην Κρήτη μετά τον θάνατο του 42χρονου γερμανού καθηγητή Αντρέα Χίλμπολ, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ προσβεβλημένος από τον κορονοϊό.

Ο 42χρονος μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου της Βρέμης βρισκόταν στην Κρήτη ως ακαδημαϊκός επισκέπτης για μια σειρά συνεδριών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού ενώ βρισκόταν στο νησί, προερχόμενος από τη Γερμανία (στην πόλη της Βρέμης είχαν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα).

Με το που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό, ενημερώθηκαν όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και  τέθηκαν σε καραντίνα.

Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους ανεστάλη η λειτουργία ολόκληρου του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να προστατευθούν τα μέλη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητάς του, αλλά και οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ουδείς από τους ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με τον καθηγητή έχει παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού.

Ο δρ Αντρέα Χίλμπολ παρέμεινε αρχικά σε καραντίνα στο σπίτι του, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς στο ΠΑΓΝΗ.

Η κατάστασή του όμως παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου και να διασωληνωθεί.

Την Τρίτη η κλινική εικόνα του 42χρονου ήταν πολύ ικανοποιητική, σε βαθμό μάλιστα που οι θεράποντες ιατροί σκέφτονταν να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όμως, παρουσίασε νέα αιφνίδια επιδεινωση (πνευμονική εμβολή) και τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, συνάδελφος του εκλιπόντος αποχαιρετά τον φίλο του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τη σύζυγό του.

Plague Diary:Record 8.Bremen, 25 March 2020, 202 cases of infection in the city, 35740 in the country: 3540…

Geplaatst door Aleksei Buinyi op Woensdag 25 maart 2020

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...