159
Το Σίτι του Λονδίνου διαπιστώνει πρώτο τις επιπτώσεις του Brexit | REUTERS/John Sibley/File Photo

Χιλιάδες θέσεις εργασίας μετακινήθηκαν από το Λονδίνο λόγω Brexit

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 18:10
Το Σίτι του Λονδίνου διαπιστώνει πρώτο τις επιπτώσεις του Brexit
|REUTERS/John Sibley/File Photo

Χιλιάδες θέσεις εργασίας μετακινήθηκαν από το Λονδίνο λόγω Brexit

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 18:10

Χιλιάδες θέσεις εργασίας και πόροι πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη μεταναστεύσει από τη Βρετανία στη Γαλλία, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά ντε Γκαλό, επισήμανε ότι οι θέσεις εργασίας που μετακινήθηκαν στη χώρα του είναι 2.500, ενώ οι πόροι ανέρχονται σε τουλάχιστον τα 170 δισ. ευρώ.

Σε περίπου 50 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που μετέφεραν την έδρα τους, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας, πρόσθεσε ο γάλλος αξιωματούχος, που επισήμανε ότι αναμένονται και άλλες.

Αν και το Λονδίνο παραμένει το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο στην Ευρώπη, η έξοδός του από την ΕΕ προκάλεσε φυγή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρωζώνη, σε πόλεις όπως το Αμστερνταμ, το Δουβλίνο και η Φρανκφούρτη.

Η ΕΕ, όπως σημειώνει το AFP, επιτρέπει τη λειτουργία οίκων εκκαθάρισης συναλλαγών με έδρα το Λονδίνο σε όλη την Ενωση για 18 μήνες, γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, οι εκκαθαρίσεις συναλλαγών σε ευρώ θα γίνονται εντός ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...