427
Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Αντζελες και από την Ουάσινγκτον μέχρι το Ριάντ φτάνει η έρευνα του Τζεφ Μπέζος για τα κίνητρα πίσω από τον εκβιασμό του | REUTERS

Κέρδισε την κοινή γνώμη ο Μπέζος με την αντεπίθεση στους εκβιαστές του

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2019, 15:09
Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Αντζελες και από την Ουάσινγκτον μέχρι το Ριάντ φτάνει η έρευνα του Τζεφ Μπέζος για τα κίνητρα πίσω από τον εκβιασμό του
|REUTERS

Κέρδισε την κοινή γνώμη ο Μπέζος με την αντεπίθεση στους εκβιαστές του

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2019, 15:09

Ευφυής και απόλυτα επιτυχημένη ήταν η κίνηση του Τζεφ Μπέζος να βγάλει στη φόρα τις απειλές που δέχεται από τον εκδότη του ταμπλόιντ National Enquirer για τις γυμνές του φωτογραφίες στην υπόθεση της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Λόρεν Σάντσεζ.

Η εταιρεία AMI, που εκδίδει το ταμπλόιντ, φέρεται να εκβιάζει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου ότι θα δημοσιεύσει τις γυμνές φωτογραφίες που έχει στην κατοχή της, αν αυτός δεν δηλώσει ότι η έρευνα της εφημερίδας δεν έχει πολιτικό κίνητρο.

Την αποκάλυψη έκανε ο Μπέζος σε κείμενο που ανέβασε στο Ιντερνετ, το οποίο χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από την κοινή γνώμη και πολλά ΜΜΕ. «Επιτέλους κάποιος τόλμησε να τα βάλει με την American Media και να περάσει στην αντεπίθεση», αναφώνησαν πολλοί.

Μπορεί η Amazon να είναι «κόκκινο πανί» για πολλούς, όμως αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον, ο Τζεφ Μπέζος είναι ήρωας στα μάτια των Αμερικανών, καθώς ύψωσε το ανάστημά του απέναντι σε αυτούς που του κάνουν μπούλινγκ.

Ο Ντέιβιντ Πέκερ, εκδότης του National Enquirer και πρόεδρος της AMI, μάλλον δεν περίμενε την αντίδραση του Τζεφ Μπέζος. Πηγή: Reuters

Βέβαια, φαίνεται πως η AMI τα έβαλε με τον λάθος άνθρωπο, μια που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, δήλωσε ότι έχει δώσει το ελεύθερο στους ερευνητές του να χρησιμοποιήσουν όσα λεφτά χρειάζονται για να βρουν τις απαντήσεις, ενώ δεν φοβάται την προσωπική του έκθεση.

«Αντί να υποκύψω στον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιεύσω ακριβώς αυτά που μου έχουν στείλει, παρά το προσωπικό κόστος και τη δυσφήμηση με την οποία με απειλούν. Οποιαδήποτε προσωπική ταπείνωση που θα μπορούσε να μου προκαλέσει η AMI, είναι δευτερεύουσα μπροστά σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Αν εγώ, στη θέση που είμαι, δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτού του είδους τον εκβιασμό, τότε πόσοι μπορούν;», έγραφε στο κείμενό του ο Μπέζος.

Μάλιστα, μετά τη δική του αποκάλυψη, βγήκε δημόσια κι ένας δημοσιογράφος, ο Ρόναν Φάροου, ο οποίος έχει γράψει εκτεταμένα ρεπορτάζ για τις παράνομες τακτικές της AMI, που δήλωσε ότι ήταν κι αυτός στόχος παρόμοιων απειλών από την εταιρεία. «Σταμάτα να σκάβεις αλλιώς θα σε καταστρέψουμε», λέει ότι του είπαν, όπως γράφουν οι κυριακάτικοι Times.

Ο Σκοτ Γκάλογουεϊ συγγραφέας βιβλίου για την Amazon, δήλωσε στους New York Times ότι, «η δεύτερη χειρότερη απόφαση του τελευταίου χρόνου ήταν να στείλει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων. Η χειρότερη όμως, απόφαση της χρονιάς ήταν να τον εκβιάσει η AMI μέσω email. Ακόμα πιο ηλίθια. Η εταιρεία έκλεισε δια παντός αυτή την εβδομάδα. Απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Τους κυνηγά μια τεράστια δύναμη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...