371
Ο 34χρονος Τζέιμς Χολτσχάουερ | Jeopardy

Το τηλεπαιχνίδι Jeopardy δοξάζει τον νέο του υπερπαίκτη

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 08:00
Ο 34χρονος Τζέιμς Χολτσχάουερ
|Jeopardy

Το τηλεπαιχνίδι Jeopardy δοξάζει τον νέο του υπερπαίκτη

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 08:00

Εσείς πόσα χρήματα άραγε μπορείτε να κερδίσετε σε μια ώρα – και δεν μιλάμε να είστε ο Μέσι ή ο Ρονάλντο, αλλά ένας… κοινός θνητός.

Ο Τζέιμς Χόλτσχάουερ έβγαλε μέσα σε μια ώρα 131,127 δολάρια, δηλαδή 118.000 ευρώ, παίζοντας στο γνωστό (κυρίως στις ΗΠΑ) τηλεπαιχνίδι γνώσεων Jeopardy.

Πλέον, ο 34χρονος επαγγελματίας παίκτης πόκερ και μπλακ τζακ κατέχει  το ρεκόρ μεγαλύτερης συγκομιδής χρημάτων σε ένα και μόνο παιχνίδι σπάζοντας το ρεκόρ του Ρότζερ Κρεγκ από το 2010, ο οποίος είχε κερδίσει 68.000 ευρώ.

Το σερί του Χόλτσχάουερ ξεκίνησε στις 4 Απριλίου όταν σε εκείνο το παιχνίδι κέρδισε 99.000 ευρώ.

Μια εβδομάδα μετά, έσπασε το δικό του ρεκόρ, βγάζοντας 118.000 ευρώ.

Και έπεται συνέχεια φυσικά, καθώς ήδη ο 34χρονος έχει φτάσει στις 20 σερί νίκες στο παιχνίδι, μοιάζοντας… ασταμάτητος.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του;

Όπως λέει ο ίδιος στους New York Times, το αποδίδει σε δυο παράγοντες:

Κατά πρώτον, το ότι, σε αντίθεση με άλλους παίκτες που διαβάζουν εγκυκλοπαίδειες ή βιβλία γενικών πληροφοριών που απευθύνονται σε ενήλικες, αυτός διαβάζει μέχρι και σχολικά βιβλία καθώς, όπως τονίζει, περιέχουν φαινομενικά επουσιώδεις μεν, εξαιρετικά χρήσιμες δε πληροφορίες που ενδέχεται να του χρησιμεύσουν στην πορεία του κάθε επεισοδίου.

Και, κατά δεύτερον, επαγγελματίας τζογαδόρος ων, έχει μάθει να ποντάρει, να κερδίζει και να χάνει μεγάλα ποσά χωρίς, όπως επισημαίνει, η χασούρα ή το κέρδος να επηρεάζουν επ’ ουδενί τον τρόπο λήψης των επόμενων αποφάσεων και την κρίση του.

Είναι ψυχρός, κυνικός και… killer, όπως λέει.

Ο πίνακας με τους μεγαλύτερους παίκτες του Jeopardy: ο Χόλτσχάουερ κατέχει πλέον το ρεκόρ μεγαλύτερης συγκομιδής χρημάτων σε ένα και μόνο παιχνίδι (τρίτη στήλη), ενώ είναι δεύτερος καλύτερος παίκτης στην ιστορία του με 20 συνεχείς νίκες (πρώτη στήλη)

Το δημοφιλές παιχνίδι-κουίζ εκτός των εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, προϋποθέτει ικανότητες ανάλυσης γρίφων και αινιγμάτων και γενικότερα ενός ιδιαίτερου ψηφιδωτού που πρέπει να ληφθεί υπόψη για να αποκαλυφθεί η σωστή απάντηση.

«Προϋποθέτει κριτική σκέψη. Χρειάζεται πολλά περισσότερα από απλές γνώσεις για να κερδίσεις», λέει ο Χάρι Φρίντμαν, ένας από τους παραγωγούς του «Jeopardy».

Ο Κεν Τζένινγκς θεωρείται ο «γκουρού» του παιχνιδιού, καθώς έχει αναδειχθεί νικητής 74 φορές, κερδίζοντας συνολικά 2,52 εκατομμύρια δολάρια (2.25 εκατ. ευρώ) το 2004.

Ο Χόλτσχάουερ έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι τις 74 συνεχείς νίκες, αλλά πλέον όλα είναι πιθανά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...