191
| SOOC

Το Σάββατο η διάλυση της Βουλής – αρχίζει η προεκλογική περίοδος

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 18:31
|SOOC

Το Σάββατο η διάλυση της Βουλής – αρχίζει η προεκλογική περίοδος

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 18:31

Το κλείσιμο της Βουλής και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, το προσεχές Σάββατο, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κέρκυρα.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως η προεκλογική περίοδος ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, αποκαλύπτοντας την ημερομηνία για το κλείσιμο της Βουλής.

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες της και αναγνώρισε τα λάθη της. Ετσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο, που θα ξεκινήσει το Σάββατο με τη διάλυση της Βουλής», είπε ο κ. Μητσοτάκης από το Νησί των Φαιάκων.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να γίνει δεκτός, το Σάββατο, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος, πρέπει να ζητήσει από την κυρία Σακελλαροπούλου τη διάλυση της Βουλής επικαλούμενος «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας», αλλά έχοντας προαναγγείλει εδώ και εβδομάδες την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 21 Μαΐου, αυτό αποτελεί μάλλον μια τυπικότητα, αν όχι πρόσχημα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί το εθνικό θέμα που θα επικαλεστεί ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα θυροκολληθεί στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...