292
Ο Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμά του για τον κορονοϊό, την Κυριακή | Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Tο Facebook τιμωρεί τον Μαδούρο: έγραψε ότι το… θυμάρι θεραπεύει τον κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 15:50
Ο Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμά του για τον κορονοϊό, την Κυριακή
|Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Tο Facebook τιμωρεί τον Μαδούρο: έγραψε ότι το… θυμάρι θεραπεύει τον κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 15:50

Τριάντα ημέρες χωρίς αναρτήσεις στο Facebook είναι η τιμωρία στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, για παραπληροφόρηση στο θέμα της πανδημίας.

Η πλατφόρμα αφαίρεσε τη δυνατότητα αναρτήσεων στη σελίδα του Νικολάς Μαδούρο, η οποία παραμένει online μόνο για ανάγνωση, επειδή έγραψε ότι ένα φάρμακο με βάση το θυμάρι είναι «θαυματουργό» και εξουδετερώνει τον κορονοϊό.

Το φάρμακο ονομάζεται Carvativir και λαμβάνεται από το στόμα.

Το Facebook κατέβασε ένα βίντεο όπου ο Μαδούρο προωθεί τη θεραπεία, επειδή παραβιάζει τους κανόνες του ως προς τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι «κάτι μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη της Covid-19 ή να εγγυηθεί την ανάρρωση από Covid-19».

«Ακολουθούμε την καθοδήγηση από τον ΠΟΥ που λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φάρμακο που να θεραπεύει τον ιό. Λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων μας, παγώνουμε επίσης τη σελίδα για 30 ημέρες, κατά τις οποίες θα είναι μόνο για ανάγνωση», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Ο Μαδούρο στο βίντεο λέει πως το Carvativir, το οποίο χαρακτηρίζει «θαυματουργές σταγόνες» του γιατρού Χοσέ Γκρεγκόριο Χερνάντεζ από τη Βενεζουέλα, που έχει ανακηρυχθεί άγιος από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόληψη και θεραπεία της Covid-19.

Οι διαχειριστές της σελίδας ενημερώθηκαν για την παραβίαση των κανόνων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας κατηγόρησε το Facebook για «ψηφιακό ολοκληρωτισμό» και υποστήριξε ότι μπλοκάρει «περιεχόμενο που προοριζόταν για την καταπολέμηση της πανδημίας».

«Είμαστε μάρτυρες ενός ψηφιακού ολοκληρωτισμού που ασκείται από υπερεθνικές εταιρείες που θέλουν να επιβάλουν τον νόμο τους στις χώρες του κόσμου», δήλωσε το υπουργείο.

Ο Μαδούρο είχε πει τον Φεβρουάριο ότι το Facebook «λογόκρινε» βίντεο όπου παρουσίαζε το Carvativir, ενώ στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος και οι σύμμαχοί του έχουν «άδικη» αντιμετώπιση από τις ιδιοκτήτριες εταιρείες των social media.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χρησιμοποιεί συχνά το Facebook και το Twitter και κατά καιρούς έχει μεταδώσει ομιλίες του στο Facebook Live.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...