375
Η Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΑΛ/ STR

Τη «Μαξίμου ΑΕ» κατήγγειλε από την Ηλεία η Φώφη Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 15:19
Η Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας
|ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΑΛ/ STR

Τη «Μαξίμου ΑΕ» κατήγγειλε από την Ηλεία η Φώφη Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 15:19

Επιστρατεύοντας το ίδιο σκληρό αντιπολιτευτικό ύφος που έχει υιοθετήσει στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών –χαρακτηριστικό ότι έσπευσε πρώτη να απαιτήσει την αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Νίκου Χαρδαλιά–, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε την Παρασκευή τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και υπενθύμισε τα όσα είχαν συμβεί το 2007, επί μιας άλλης κυβέρνησης ΝΔ: «το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να δεχτεί λύσεις τύπου 2007 που απέτυχαν παταγωδώς και άφησαν πίσω βαριές σκιές για την οικονομική διαχείριση του ταμείου από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά, για να σχολιάσει έπειτα και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Είμαστε στην επόμενη ημέρα μιας μεγάλης καταστροφής. Σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης, καλλιέργειες και χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και δικαιολογημένα νιώθουν σήμερα οργή και αγανάκτηση. Ζητήσαμε την απόδοση ευθυνών και θα επιμείνουμε σε αυτό. Για την κυβέρνηση φαίνεται πως όλα έγιναν καλά. Φταίει μόνο η επικοινωνία. Γι’ αυτό διόρισαν σήμερα νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο», είπε η κυρία Γεννηματά, για να προσθέσει:

«Εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι: με τέτοια καταστροφή, κανένας στην κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ευθιξία; Οι καταστροφές, πέρα από τις ζημιές, έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση στις περιοχές που επλήγησαν. Θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν. Γι’ αυτό και έχουμε προτείνει ολοκληρωμένα προγράμματα ανασυγκρότησης, που απαιτούν συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και διακομματικό έλεγχο των πόρων από την ίδια Βουλή».

Και αφού προειδοποίησε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχτεί μια επανάληψη του 2007, η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική και στα προγράμματα ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

«Θέλουμε να είναι ξεκάθαρο. Θα υπάρξει έλεγχος στα προγράμματα ανασυγκρότησης, που έτσι κι αλλιώς ξεπερνούν την κυβερνητική θητεία του κ. Μητσοτάκη. Θα συμμετέχουν οι θεσμικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των περιοχών που επλήγησαν. Οι οποίοι και λογοδοτούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε να κάνει κουμάντο για άλλη μια φορά η ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ, που μόλις ανασχηματίσθηκε προς αυτή την κατεύθυνση».

Και η κυρία Γεννηματά κατέληξε: «Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ και τις επόμενες μέρες, όταν σβήσουν οι κάμερες και θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και να στηριχθούν μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν μία νέα παραγωγική δραστηριότητα. Να ζήσουν στον τόπο τους και να μην τον εγκαταλείψουν. Δεν θα αφήσουμε να ερημώσει η ελληνική περιφέρεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News