418
| Shutterstock

Η Ρόδη Κράτσα «ακύρωσε» την απόφαση για παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 10:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/08/2021, 12:15
|Shutterstock

Η Ρόδη Κράτσα «ακύρωσε» την απόφαση για παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 10:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/08/2021, 12:15

Την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του μίνι lockdown σε Χανιά και Ζάκυνθο ως τις 18 Αυγούστου –αρχικά τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί θα ήταν σε ισχύ ως το πρωί της Παρασκευής, αλλά λόγω επιδημιολογικών δεδομένων κρίθηκε πως πρέπει να παραταθούν τουλάχιστον ως την προσεχή Τετάρτη. Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύει η παράταση για τη Ζάκυνθο!

Μιλώντας στην ΕΡΑ, το πρωί της Παρασκευής, η κυρία Κράτσα είπε ότι κατάσταση «επανεξετάστηκε» και πάρθηκε αυτή η απόφαση για μη παράταση των περιοριστικών μέτρων (απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 – 06:00 και μουσικής καθ’ ολο το 24ωρο) στο νησί.

«Η συγκεκριμένη απόφαση επανεξετάστηκε, με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι σταθερά μικρότερο. Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση», είπε η κυρία Κράτσα, η οποία προτού εκλεγεί περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε διατελέσει ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Πότε ακριβώς «επανεξετάστηκε» η απόφαση; Ποια ήταν άραγε εκείνα τα επιδημιολογικά στοιχεία που οδήγησαν την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας να λάβουν το απόγευμα της Πέμπτης την απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων, αλλά ξαφνικά έπαψαν να ισχύουν, αφού σύμφωνα με την κυρία Κράτσα η Ζάκυνθος δεν είναι για νέο lockdown; Με βάση ποια στοιχεία λαμβάνονται τελικά οι αποφάσεις της ΓΓΠΠ;

Στην ΕΡΤ1 ειπώθηκε ότι η κυρία Κράτσα και ο τοπικός βουλευτής ΝΔ Διονύσης Ακτύπης επικοινώνησαν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, του εξήγησαν  ότι η επιδημιολογική εικόνα στη νησί είναι σημαντικά καλύτερη και έτσι κατάφεραν την ανατροπή της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε στο Facebook ο κ. Ακτύπης:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν» ανέφερε.

Το γελοίο του πράγματος είναι ότι παρά τις ανακοινώσεις της κυρίας Κράτσα και του κ. Ακτύπη, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν είχε ανακοινωθεί κάτι ως το πρωί της Παρασκευής –τυπικά παρέμενε δηλαδή η παράταση της ισχύος των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, έγινε γνωστό πως η νέα ΚΥΑ που αναμενόταν να εκδοθεί δεν θα είχε το όνομα της Ζακύνθου, αλλά μόνο αυτό των Χανίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...