603
Ο βουλευτής Φθιώτιδας και έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γιάννης Οικονόμου: Η πορεία του ως το Μαξίμου και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 12:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/08/2021, 17:02
Ο βουλευτής Φθιώτιδας και έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γιάννης Οικονόμου: Η πορεία του ως το Μαξίμου και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 12:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/08/2021, 17:02

Ως πρόσωπο με πρόσβαση στην κομματική βάση της ΝΔ –καθώς έχει περάσει απ’ όλα τα στάδια του γαλάζιου κομματικού σωλήνα (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ, βουλευτής)– περιγράφεται ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναλαμβάνει ως πορτ παρόλ του Μεγάρου Μαξίμου σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία: με την κυβέρνηση να έχει να αντιμετωπίσει την κρίση από τις καταστροφικές πυρκαγιές και να έχει περάσει τον κόμβο της διετίας, με την κλεψύδρα προς τη λήξη της τετραετίας δηλαδή να αδειάζει.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο κ. Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες, ενώ από το 2011 είναι συνιδρυτής και εμπορικός διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα, ενώ από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Το 2010 ακολούθησε τη διαγραφείσα από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, Ντόρα Μπακογιάννη, στη δημιουργία του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία –είχε αναλάβει γενικός γραμματέας ως το 2012 που το κόμμα ανέστειλε τη λειτουργία του και επανεντάχθηκε στη ΝΔ.

Από το 2013 έως το 2015 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ). Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017 διετέλεσε Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Τον Ιανουάριο του 2021 ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρμοδιότητα την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

Με την ορκωμοσία του, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε δημοσίως -μέσω Facebook- τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Πιο αναλυτικά, ανέφερε:

«Επειδή η σιωπηρή ευγνωμοσύνη δεν έχει αξία, θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου τα καθήκοντα του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

»Αναλαμβάνω τα νέα μου καθήκοντα με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης. Δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, η Ελλάδα αναμφισβήτητα βρίσκεται σε πορεία προόδου και αρετής, ως αποτέλεσμα των επιλογών του Πρωθυπουργού και της αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης, παρότι η Ιστορία δεν υπήρξε ήπια απέναντί μας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε στο διάστημα αυτό είναι πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση. Με δεδομένη την ιστορική συγκυρία και την κόπωση, τόσο της κοινωνίας όσο και του κρατικού μηχανισμού, από τη δεκαετία της πολυεπίπεδης κρίσης των μνημονίων, το πρόσημο της Κυβέρνησης είναι πρόδηλα θετικό. Ανταποκριθήκαμε και ανταποκρινόμαστε σε όλες τις προκλήσεις αποτελεσματικά, με τρόπο καλύτερο από πολλές, ισχυρότερες της Ελλάδας, χώρες.

»Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα αναπόφευκτα υπήρξαν και θα υπάρξουν λάθη, τα οποία ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεσμεύονται να θεραπεύσουν με το βέλτιστο τρόπο, με απόλυτο σεβασμό τόσο στον πολίτη όσο και στην κοινωνία. Σε αυτούς τους ομολογουμένως δύσκολους καιρούς, δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραγωγή και τη διάχυση του κυβερνητικού έργου. Στην πολιτική μου διαδρομή πορεύτηκα με οδοδείκτες τις ηθικές αξίες και τις πολιτικές αρχές. Την ίδια οδό θα συνεχίσω να ακολουθώ, για το καλό της Πατρίδας και των ανθρώπων της»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...