351
Σκέρτσος, Οικονόμου, Τριαντόπουλος, Λιβάνιος, Στύλιος ανέλαβαν νέα καθήκοντα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης – Τι σημαίνουν οι αλλαγές

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 13:43
Σκέρτσος, Οικονόμου, Τριαντόπουλος, Λιβάνιος, Στύλιος ανέλαβαν νέα καθήκοντα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης – Τι σημαίνουν οι αλλαγές

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 13:43

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια, στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Τα άτομα που ορκίστηκαν ήταν ο Ακης Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Οικονόμου ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητες κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κυβερνητικές πηγές επέμειναν πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό, αλλά για «αλλαγές σε δύο φάσεις» η πρώτη εκ των οποίων έγινε σήμερα. Μάλιστα τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι η αλλαγή αυτή δεν «καίει» την προοπτική του ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει όταν το επιλέξει ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αναβάθμιση του κ. Σκέρτσου αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση και επιβράβευση της δουλειάς του σε θέματα συντονισμού. Σε ό,τι αφορά τον κ. Τριαντόπουλο, σχολίαζαν πως ήταν ο άνθρωπος που έτρεξε με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης από τον «Ιανό» και για αυτό επελέγη και για τη συγκεκριμένη θέση.

Πηγές του Μαξίμου υπενθύμισαν επίσης ότι ο κ. Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και υπήρξε μεταξύ άλλων πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της ΔΑΠ. Σχετικά με την τοποθέτησή του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφεραν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για υποβάθμιση της Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία είχε αναλάβει χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη τον περασμένο Φεβρουάριο και αφότου έφερε εις πέρας την αποστολή της επέστρεψε τη θέση που ήδη κατείχε.

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ορκωμοσία του ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην ΕΡΤ: «Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά, από την άλλη εβδομάδα κιόλας θα έχουμε συνεχή επικοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...