251
Η στιγμή που το SpaceShipTwo απομακρύνεται από το αεροσκάφος που το μετέφερε και συνεχίζει την πορεία του στα όρια του Διαστήματος | EPA/VIRGIN GALACTIC / HANDOUT

Θρίλερ με το SpaceShipTwo της Virgin Galactic – γιατί παρεξέκλινε της πορείας του;

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 10:31
Η στιγμή που το SpaceShipTwo απομακρύνεται από το αεροσκάφος που το μετέφερε και συνεχίζει την πορεία του στα όρια του Διαστήματος
| EPA/VIRGIN GALACTIC / HANDOUT

Θρίλερ με το SpaceShipTwo της Virgin Galactic – γιατί παρεξέκλινε της πορείας του;

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 10:31

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι διερευνά την απόκλιση κατά την πορεία καθόδου του διαστημικού αεροσκάφους της Virgin Galactic κατά την ιστορική πτήση στα όρια του Διαστήματος, της 11ης Ιουλίου, στην οποία συμμετείχε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Πρώτο το περιοδικό «The New Yorker» είχε αναφέρει ότι η FAA διερευνούσε την εκτός πορείας κάθοδο του διαστημικού αεροσκάφους SpaceShipTwo.

Εκπρόσωπος της FAA δήλωσε στο Reuters ότι το σκάφος «παρέκκλινε από τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς επέστρεφε στο πεδίο προσγείωσης Spaceport America. Η έρευνα της FAA συνεχίζεται».

Η εταιρεία δεν απάντησε σε ερώτηση του Reuters, αλλά είχε δηλώσει στο περιοδικό ότι δεν είχε αρχικά ενημερώσει την FAA για την απόκλιση της πορείας καθόδου και ότι συνεργάζεται με την ίδια υπηρεσία προκειμένου να επικαιροποιήσει τις σχετικές διαδικασίες ενημέρωσης. Το αεροσκάφος πέταξε εκτός του εναέριου χώρου, ο οποίος είχε διατεθεί για την πτήση του, για ένα λεπτό και 41 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, στη διάρκεια της πτήσης άναψε ένα προειδοποιητικό κόκκινο φως στον πίνακα οργάνων του αεροσκάφους, προειδοποιώντας για την εξέλιξη της πορείας του.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον την ώρα της πτήσης στα όρια του Διαστήματος

Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος ήταν ένας από τα έξη στελέχη της Virgin Galactic, που πέταξαν σε ύψος μεγαλύτερο των 80,5 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού. Ο Μπράνσον είχε περιγράψει την αποστολή ως ορόσημο για τη νέα εποχή διαστημικού τουρισμού, δηλώνοντας ότι η εταιρεία, που ίδρυσε το 2004, προβλέπεται να αρχίσει τις επιβατικές πτήσεις τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...