202
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ | SKAI TV

Θεοδωρικάκος: Κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2020, 12:01
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ
|SKAI TV

Θεοδωρικάκος: Κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2020, 12:01

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα ψηφίσει η Bουλή τον εκλογικό νόμο, ο οποίος θα διευκολύνει την κυβερνησιμότητα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, έχουμε έργο μπροστά μας».

Για τον εκλογικό νόμο ο υπουργός είπε ότι «θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή Παρασκευή».

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για έναν αναλογικότερο νόμο, που θα δίνει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 έδρες ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει το πρώτο κόμμα και θα διευκολύνει και την κυβερνησιμότητα.

Δήλωσε ότι κατορθώθηκε η συναίνεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, την εκλογή του κ. Τασούλα στην προεδρία της Βουλής, αλλά και την υπερκομματική πρόταση για την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Για την οικονομία ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη, να την απαλλάξει από τα βάρη που σήκωσε τα προηγούμενα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό τη διέλυσαν». Επισήμανε ότι εντός του έτους θα μειωθεί κατά ακόμη 8% ο ΕΝΦΙΑ, ενώ θα εξεταστεί σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης με στόχο την κατάργηση της το 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...