175
θα περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε ισχύ | Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ

«Θέμα ημερών» ο Προσωπικός Αριθμός: Θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμό Ταυτότητας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 19:59
θα περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε ισχύ
|Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ

«Θέμα ημερών» ο Προσωπικός Αριθμός: Θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμό Ταυτότητας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 19:59

«Είναι θεμα ημερών ή μηνός να μπορέσουμε να ενοποιήσουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα της δημόσια διοίκησης, που έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ», έκανε γνωστό την Τρίτη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του στo Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού αφορούν στον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αντικαθιστώντας τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Θα αποτελείται από τον ΑΦΜ συν τρία ακόμα ψηφία (ένα γράμμα και δύο αριθμοί) και θα περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες, που ήδη βρίσκονται σε ισχύ.

Ο Προσωπικός Αριθμός έχει νομοθετηθεί ήδη από το 2020 ωστόσο η εφαρμογή του είχε γίνει γνωστό πως τοποθετούνταν εντός του νέου έτους, μαζί με την περαιτέρω ενίσχυση του Gov.gr Wallet.

Στόχος της κυβερνητικής παρέμβασης είναι η απλοποίηση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το Δημόσιο, όπου απαιταίται σωρεία εγγράφων ακόμα και για απλές διεργασίες, καθώς και η αναβάθμιση της ασφάλειας των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...