349
O Αλέξης Τσίπρας με τον Βασίλη Βασιλικό στην «Αίγλη» του Ζαππείου | INTIMENEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Βασιλικός σε Τσίπρα για το Επικρατείας: «Το “επικεφαλής” μού την έδωσε στο κεφάλι»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 14:17
O Αλέξης Τσίπρας με τον Βασίλη Βασιλικό στην «Αίγλη» του Ζαππείου
|INTIMENEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Βασιλικός σε Τσίπρα για το Επικρατείας: «Το “επικεφαλής” μού την έδωσε στο κεφάλι»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 14:17

Το ραντεβού δόθηκε στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ορίσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η συνάντηση με τον συγγραφέα του «Ζ» (και επικεφαλής στο Επικρατείας της… ΔΗΜΑΡ τον Ιανουάριο του 2015), έγινε την Τετάρτη, λίγο πριν από τη μεσημβρινή μπόρα και καθώς η Κουμουνδούρου και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο των ψηφοδελτίων, με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις που δεν προβλέπουν και πολλές εκλόγιμες θέσεις.

Η τοποθέτηση του κ. Βασιλικού είχε διαρρεύσει ήδη από την περασμένη Παρασκευή (εδώ), αλλά έκτοτε οι διαβουλεύσεις υπήρξαν συνεχείς, καθώς πρέπει να χωρέσουν και οι Εφη Αχτσιόγλου και Πάνος Σκουρλέτης, ενώ εκκρεμεί μια τέταρτη θέση, που υπό προϋποθέσεις –σε ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ– θα είναι επίσης εκλόγιμη.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, με ποσοστό πανελλαδικά 35,46% ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει πέντε βουλευτές Επικρατείας (Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Κώστας Γαβρόγλους και Τασία Χριστοδουλοπούλου). Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με μια αφετηρία το 23,75% των ευρωεκλογών και τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα. Ηδη εξάλλου συμφωνήθηκε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης να μην είναι υποψήφιος (εδώ).

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Βασιλικό για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε την παρουσία του συγγραφέα ως μία «πολύ σημαντική κίνηση».

«Σ’ ευχαριστούμε γι’αυτό […] είσαι ένας διανοούμενος, από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στα γράμματα της χώρας μας» είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει κομπλιμέντο, αλλά «είναι η πραγματικότητα».

«Κυρίως συμβολίζεις τους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και νομίζω ότι αυτόν τον αγώνα δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και όλο το επόμενο διάστημα. Ήθελα να σ’ ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου».

Ο κ. Βασιλικός ευχαρίστησε και από την πλευρά του τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι γι΄αυτόν ήταν μία επιβράβευση. Πρόσθεσε μάλιστα, μιλώντας για την πρόταση που του έγινε, πως «το “επικεφαλής” μου την έδωσε στο κεφάλι», εκφράζοντας έτσι την έκπληξη που ένιωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...