271
Αλέξης Τσίπρας και Θύμιος Λυμπερόπουλος πριν από τις ευρωεκλογές σε ομιλία του πρώτου στο Αιγάλεω. | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

To νέο «δώρο» της κυβέρνησης στους ταξιτζήδες του Θύμιου Λυμπερόπουλου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 14:01
Αλέξης Τσίπρας και Θύμιος Λυμπερόπουλος πριν από τις ευρωεκλογές σε ομιλία του πρώτου στο Αιγάλεω.
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

To νέο «δώρο» της κυβέρνησης στους ταξιτζήδες του Θύμιου Λυμπερόπουλου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 14:01

Είναι ένα τανγκό: κυβέρνηση και Θύμιος Λυμπερόπουλος ως την κάλπη σε ένα χορευτικό δούναι και λαβείν.

Πρώτα ήταν οι απόπειρες του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να περιορίσει την Beat και κάθε άλλη καινοτομία στον κλάδο των αυτοκινητιστών. Μετά ήρθε η «ανταπόδοση», οι αγκαλιές του κ. Λυμπερόπουλου, αρχισυνδικαλιστή των ταξιτζήδων, με τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ) και οι συμβουλές του προς τους αυτοκινητιστές να μετατρέψουν τα οχήματά τους σε προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ). Και τώρα ένα νέο δώρο της κυβέρνησης της Αριστεράς προς τους ταξιτζήδες, αυτή τη φορά μέσω του υπουργείου Εργασίας.

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος –υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, για όσους αυτοκινητιστές όντως έχουν μετατρέψει τα ταξί τους σε προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ– δίνεται η δυνατότητα στους ταξιτζήδες να δουλεύουν ακόμα και αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Αυτό αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος» την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών, το οποίο και η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει.

Είναι εμφανές ότι ακόμα και αν αυτή η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και στερείται πολιτικής νομιμοποίησης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι εξυπηρετήσεις κομματικής πελατείας συνεχίζεται.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι παύει να είναι προϋπόθεση της συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

«Με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018 ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...