361
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αποχωρεί από το ΚΥΣΕΑ που έγινε στο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 09:54
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αποχωρεί από το ΚΥΣΕΑ που έγινε στο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 09:54

Με βάση την επίσημη ενημέρωση, μετά το ΚΥΣΕΑ της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον οποίον συμφώνησαν από κοινού να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

Ηταν μια εξέλιξη που βολεύει όλους.

Βολεύει το Μαξίμου, που «επιστρατεύοντας» τον κ. Αποστολάκη περιγράφει μια συνθήκη εθνικού συναγερμού και βάζει στη δημόσια συζήτηση, τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, τον εξ Ανατολών κίνδυνο.

Βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει πολλές διαθέσιμες εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μολονότι προς τα έξω λένε ότι θα νικήσουν στις εκλογές —και τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαν εκλέξει πέντε βουλευτές από το Επικρατείας (Γιάννη Δραγασάκη, Θεανώ Φωτίου, Νίκο Κοτζιά, Κώστα Γαβρόγλου και Τασία Χριστοδουλοπούλου)— στην πραγματικότητα έχουν να διαχειριστούν τρεις θέσεις, ασχέτως αν κάποιοι «πουλάνε» και την τέταρτη ως εκλόγιμη. Με δεδομένο ότι ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου έχει «ορίσει» από την Παρασκευή (εδώ) τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, μένουν άλλες δύο θέσεις που λογικά πάνε στην Εφη Αχτσιόγλου και τον Πάνο Σκουρλέτη (είναι δύσκολο τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες να στείλεις κάποιον εκ των δύο σε μάχη σε σταυρό, ακόμα και αν πρόκειται για τον «καλό στρατιώτη» Πάνο).

Ετσι, η αποχώρηση του κ. Αποστολάκη από τις θέσεις των υποψηφίων αδειάζει τον χώρο. Δεν είναι άλλωστε ο μόνος που τέθηκε εκτός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατήγγειλε ότι ουδέποτε του πρότειναν (εδώ) και έσπασε τη συμμαχία του Πράττω με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης, υπουργός Ναυτιλίας, έμεινε και πάλι πάνω από ένα τηλέφωνο περιμένοντας τον κ. Τσίπρα να τηλεφωνήσει —αλλά δεν…

Βολεύει όμως και τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας, ο οποίος, όπως τον εμφανίζουν παρατηρητές των ισορροπιών στο Μαξίμου, το τελευταίο διάστημα είχε πάρει κάποιες αποστάσεις από τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Ισως επειδή ο συνομιλητής του, τού περιέγραψε τη δεινή θέση του ΣΥΡΙΖΑ και την επικείμενη πολιτική αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας θέλει να έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ώστε την Τρίτη να δώσει στο Θησείο μια ομιλία με όλες τις εκκρεμότητες να έχουν διευθετηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...