538
Ο κεντρικός παρουσιαστής του ΑΝΤ1 δεν θα είναι παρών στην τηλεμαχία | Youtube

Εκτός debate o Νίκος Χατζηνικολάου – πώς εξήγησε την απόφασή του

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 11:29
Ο κεντρικός παρουσιαστής του ΑΝΤ1 δεν θα είναι παρών στην τηλεμαχία
|Youtube

Εκτός debate o Νίκος Χατζηνικολάου – πώς εξήγησε την απόφασή του

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 11:29

H αρμόδια διακομματική επιτροπή μπορεί να κατέληξε στην ημερομηνία και τους συμμετέχοντες του debate των εθνικών εκλογών, ήδη όμως η τηλεμαχία μετρά την πρώτη της «απώλεια» όσον αφορά τους εκπροσώπους του Τύπου που θα κληθούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις προς τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, Νίκος Χατζηνικολάου, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δεν πρόκεται να δώσει το παρών στο debate της 1ης Ιουλίου και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον αποστειρωμένο τρόπο διεξαγωγής του.

«Δεν θα είμαι στο… debate των παράλληλων μονολόγων. Θα το σχολιάσουμε αμέσως μετά μαζί στην ‘ζωηρή’ προεκλογική μας εκπομπή στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 1 Ιουλίου», έγραψε ο δημοσιογράφος στον λογαριασμό του στο Τwitter, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τη σημασία της τηλεοπτικής «μάχης» των πέντε πολιτικών αρχηγών.

Στο debate θα λάβουν μέρος οι αρχηγοί των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων (όλοι δηλ. πλην Χρυσής Αυγής) : Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία), Κυριάκος Μητσοτάκης (Νέα Δημοκρατία), Φώφη Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Βασίλης Λεβέντης (Ενωση Κεντρώων).

Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα κάνουν οι υπόλοιποι άνκορμεν των καναλιών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ρόλο συντονιστή στην τηλεμαχία θα έχει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δώρα Αναγνωστοπούλου, ενώ ερωτήσεις θα θέσουν η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ, ο Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, η Μάρα Ζαχαρέα από το Star και η Ελλη Στάη από το Open.

Η δήλωση Χατζηνικολάου άναψε για τα καλά τη συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του debate, με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της ΕΡΤ Σεραφείμ Κοτρώτσο να εκτιμά ότι μία αντίστοιχη αντίδραση από τους υπόλοιπους συναδέλφους του θα μπορούσε να επιφέρει μία αλλαγή ουσίας στη φετινή τηλεμαχία.

«Οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν κανόνες σωστού διαλόγου και όχι παράλληλους μονολόγους; Εάν αυτό που έκανε ο Χατζηνικολάου, το έκαναν όλοι, ίσως άλλαζε επιτέλους κάτι», σχολίασε στη σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Απαντώντας εξάλλου στο δηκτικό σχόλιο της Κουμουνδούρου για το «όχι» της ΝΔ σε τηλεοπτική μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη (debate των δύο), ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»:

«Είμαστε έτοιμοι για πάρα πολλά debate και για όσα χρειάζονται -μπορεί να είναι και θεματικά- όμως η λογική τού να είναι μόνο οι αρχηγοί των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων δίνει μια δυνατότητα τελικά για όποιον επιδιώξει την πόλωση και τον διχασμό να την καταφέρει».

«Η σκοπιμότητα είναι, μέσα από το debate, να εξυπηρετηθεί η καλύτερη ενημέρωση των Ελλήνων σε σχέση με τα προγράμματα των κομμάτων υπό τη βάσανο των ερωτήσεων των δημοσιογράφων. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται είτε είναι τέσσερις, είτε πέντε, είτε έξι με όσο χρόνο χρειαστεί οι πολιτικοί αρχηγοί για να δεχθούν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Η εμφάνιση μόνο των δύο (…) εξυπηρετεί την όποια πόλωση και τον όποιο διχασμό θα επιδιώξει κάποιος. Το να ακουστούν τέσσερις ή πέντε απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτήματος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν στερεί τη δυνατότητα από το εκλογικό ακροατήριο να παρακολουθήσει πραγματικά τη θέση των κομμάτων επί αυτών», υποστήριξε o υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς.

«Δεν πρέπει» -συνέχισε ο κ. Γεωργαντάς- «αυτή η δυνατότητα να ακούσει ο ελληνικός λαός με άμεσο τρόπο τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών να γίνει μία αφορμή για να υπάρχει πόλωση και διχασμός. [Αντίθετα πρέπει] να ακουστούν με ψυχραιμία, με ηρεμία και με άνεση χρόνου όλες οι απόψεις όλων των πολιτικών αρχηγών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...