271
| InTime News / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Συλλάβαμε Ελληνα κατάσκοπο», λένε οι Τούρκοι – Τι απαντά η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 20:03

«Συλλάβαμε Ελληνα κατάσκοπο», λένε οι Τούρκοι – Τι απαντά η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 20:03

Εναν έλληνα πολίτη συνέλαβε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με ισχυρισμούς που προβάλλονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Sabah το Σάββατο, «ο έλληνας πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος είχε επιφορτιστεί να κατασκοπεύει την Τουρκία για λογαριασμό της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ)», συνελήφθη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «οι έρευνες της ΜΙΤ ανακάλυψαν ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε τον έλληνα υπήκοο» για να «κατασκοπεύει την Τουρκία», επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της γείτονος. «Διαπιστώθηκε ότι ο έλληνας κατάσκοπος Αμπάρα λειτουργούσε προσποιούμενος τον επιχειρηματία κατά τα ταξίδια του στην Τουρκία και ασκούσε κατασκοπευτικές δραστηριότητες με πρόσχημα το εμπόριο».

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο εν λόγω άνδρας «συγκέντρωσε στοιχεία για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών», σύμφωνα, πάντα «με τις οδηγίες της ΕΥΠ».

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ανάμεσα σε άλλα, επίσης μετέδωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν έλληνα πολίτη για τον οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν υποψίες ότι συγκέντρωνε, για λογαριασμό της Ελλάδας, πληροφορίες για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα των δύο χωρών.

Το ίδιο Μέσο μετέδωσε ότι ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα ανακρίνεται από τις τουρκικές Αρχές.

Ανάλογο τηλεγράφημα μεταδόθηκε και από το κρατικό πρακτορείο της γείτονος Anadolu.

Τι λένε κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Αναφορικά με τον έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες», σημείωσαν από την πλευρά τους διπλωματικές πηγές.

«Εκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετ’ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές Αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...