712
|

Προθεσμία για την Παρασκευή ο 66χρονος λυράρης – Σοκαρισμένοι μέχρι και οι αστυνομικοί από τα ευρήματα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 11:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/03/2023 15.50

Προθεσμία για την Παρασκευή ο 66χρονος λυράρης – Σοκαρισμένοι μέχρι και οι αστυνομικοί από τα ευρήματα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 11:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/03/2023 15.50

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκε την Τρίτη ο 66χρονος λυράρης που συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου (μαστροπεία).

Ο συλληφθείς φέρεται να προσέγγισε το αγόρι το 2018, όταν εκείνο ήταν 11 ετών, ως δάσκαλος κρητικής μουσικής. Εκτός από τον συστηματικό βιασμό του παιδιού από τον ίδιο, κατηγορείται ότι ανέβαζε φωτογραφίες του σε διάφορες πλατφόρμες όπου είχε δημιουργήσει προφίλ του ανηλίκου, προς άγραν πελατών.

Τουλάχιστον από το 2020 ο 66χρονος εξανάγκαζε το αγόρι να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο τις οποίες και ανέβαζε στη συνέχεια στις πλατφόρμες, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2022 ως τον Φεβρουάριο του 2023, είχε κανονίσει τρεις συναντήσεις του αγοριού με διαφορετικούς άνδρες ώστε να συνευρεθεί μαζί τους ερωτικά. Ηδη, από την προανάκριση φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί γνωστός γιατρός σε νοσοκομείο του Ηρακλείου (κατά πληροφορίες πρόκειται για ουρολόγο), ο οποίος και τέθηκε σε αργία.

Σε βάρος του λυράρη, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και άπαξ, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, για πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία τελεσθείσα δια της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολουθηση, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, για διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, για χρησιμοποίηση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράνομη οπλοκατοχή.

Φορώντας μαύρα ρούχα, καπέλο και μάσκα και κρύβοντας το πρόσωπό του, ο 66χρονος πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

 

Ο ίδιος  εμφανίζεται να αρνείται τα πάντα, αλλά μία σειρά από φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες τον «καίνε». Κατά πληροφορίες, μάλιστα, τα ευρήματα είναι τέτοια, που ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν σοκαριστεί.

Σύμφωνα με όσα είπε την Τρίτη ο συνήγορός του, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε το παιδί και ότι σε βάρος του έχει στηθεί πλεκτάνη.

«Είναι όλα ψέματα», επιμένει και ο γιος του 66χρονου. «Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο [σ.σ. την Τρίτη] στις Αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα». 

Σύμφωνα όμως με νέες αποκαλύψεις από το Creta24, σε βάρος του 66χρονου είχε σχηματιστεί προ μηνών και άλλη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία μητέρας ανήλικου κοριτσιού – κάτι στο οποίο αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις και ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου.

Τότε ο λυράρης είχε κατηγορηθεί για ανταλλαγή μηνυμάτων με την ανήλικη, χωρίς ωστόσο τελικά να βρεθούν σχετικά ίχνη.

Κάνοντας λόγο για μία «συγκλονιστική υπόθεση που απασχολεί για πρώτη φορά τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης», ο δικηγόρος της οικογένειας του αγοριού επιβεβαίωσε ότι ο 66χρονος είχε κληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο να καταθέσει ως ύποπτος για άλλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανηλίκου κοριτσιού. Και σήμερα «αυτό που ζητά η υποστήριξη της κατηγορίας, είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Ανάλογο και το μήνυμα τη μητέρας του αγοριού που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια του 66χρονου:

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση».

«Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», υπογραμμίζει σε δηλώσεις της στο Cretalive, ξεκαθαρίζοντας ότι η οικογένεια του αγοριού θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να έρθει στο φως η πλήρης αλήθεια και να βρεθούν όλοι οι υπαίτιοι-εμπλεκόμενοι.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του ανηλίκου, Εφη Σωμαρά και Γεώργιος Κοκοσάλης, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν βαθύτατα την Υ.Α. Ηρακλείου για την υποδειγματική και συνάμα ενδελεχή αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας, με ταυτόχρονο σεβασμό του προσώπου του ανήλικου θύματος και της οικογένειάς του. Ζητούν από τα ΜΜΕ να επιδείξουν την αντίστοιχη ευαισθησία, ήτοι να μη δημοσιοποιηθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στοιχεία «φωτογραφικά» της ταυτότητας του ανηλίκου, προστατεύοντάς τον από ενδεχόμενη δευτερογενή θυματοποίησή του.

Η οικογένεια του ανήλικου θύματος εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα πράξει τα δέοντα, έχοντας πάντα γνώμονα την απόλυτη προστασία των ανηλίκων και του κοινωνικού συνόλου. Ο ανήλικος δηλώνει ότι βρήκε το θάρρος και το σθένος να μιλήσει ώστε να αποκαλυφθεί όλη η δράση τού εν λόγω κατηγορουμένου, έχοντας ως κίνητρο και την προστασία των συνομηλίκων του, πιθανολογώντας ότι υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματα.

Οπως σημειώνουν, ο κατηγορούμενος, λόγω της ιδιότητάς του (καλλιτέχνης και δάσκαλος κρητικής μουσικής) ερχόταν σε συχνή επαφή με πολλά παιδιά, γι’ αυτό και εφιστούν την προσοχή σε όλους τους γονείς και τους προτρέπουν να μιλήσουν στα παιδιά τους και αν διαπιστώσουν οιαδήποτε ένδειξη, να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...