455
H Τες Τόμσον Τόλεϊ πόζαρε χαρούμενη δίπλα στο θήραμά της... | Twitter

Σάλος με αμερικανίδα τουρίστρια που σκότωσε σπάνια καμηλοπάρδαλη [Εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 12:18
H Τες Τόμσον Τόλεϊ πόζαρε χαρούμενη δίπλα στο θήραμά της... | Twitter

Σάλος με αμερικανίδα τουρίστρια που σκότωσε σπάνια καμηλοπάρδαλη [Εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 12:18

Βλέπεις τις φωτογραφίες και είναι αδύνατον να μην σου δημιουργηθεί ένας απέραντος εκνευρισμός και ένα έντονο αίσθημα απογοήτευσης.

Μία αμερικάνιδα τουρίστρια λοιπόν σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κυνηγήσει και να σκοτώσει μία πανέμορφη, σπάνια μαύρη καμηλοπάρδαλη στη Νότια Αφρική. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Τες Τόμσον Τόλεϊ πόζαρε χαμογελαστή και περήφανη σε μία σειρά φωτογραφιών που «ανέβασε» στους λογαριασμούς της στα social media, δίπλα στο άτυχο ζώο που ήταν άνω των 18 ετών (το συγκεκριμένο είδος ζει περί τα 25 έτη) και ζύγιζε περί τα 1.800 κιλά.

Οι αντιδράσεις που πυροδότησαν οι φωτογραφίες – και οι ακόμη πιο προκλητικές λεζάντες τους – στα social media, δεν έχουν προηγούμενο, αναγκάζοντας το Facebook να λάβει θέση και να τις διαγράψει. Η αμερικανίδα τουρίστρια περιχαρής μας ενημέρωνε ότι «οι προσευχές μου για ένα μοναδικό κυνήγι απαντήθηκαν σήμερα! Εντόπισα αυτή την αρσενική, σπάνια, μαύρη καμηλοπάρδαλη και την παρακολούθησα για αρκετή ώρα!».

Οπως είναι φυσικό, το ύφος στις λεζάντες αλλά και οι ίδιες οι εικόνες προκάλεσαν χαμό: μεμονωμένοι χρήστες και φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων είχαν προχωρήσει σε αναδημοσίευση, με την κατακραυγή να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.

Ανάμεσα σε αυτούς που τα «έψαλλαν» -δικαίως- στην Αμερικανίδα ήταν και πολλοί διάσημοι σταρ, όπως η Ντέμπρα Μέσινγκ και ο Ρίκι Ζερβέ.

«Οι καμηλοπαρδάλεις πλέον απειλούνται ευθέως με εξαφάνιση εξαιτίας της μείωσης του πληθυσμού τους κατά 40% τα τελευταία 25 χρόνια. Και πάλι, ακόμα και σήμερα επιτρέπουμε σε ηλίθιους να πληρώνουν για να τις πυροβολούν για πλάκα» έγραψε ο γνωστός κωμικός.

Η Τόλεϊ πάντως δεν είναι η πρώτη Αμερικανίδα που προκαλεί επικρίσεις για το κυνήγι άγριων ζώων. Το 2015 είχε ξεσπάσει σάλος με έναν οδοντίατρο από τη Μινεάπολη ο οποίος σκότωσε τον Σέσιλ, ένα διάσημο λιοντάρι στη Ζιμπάμπουε.

Όσο για την ίδια την Τόλεϊ, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα επέλεξε να δικαιολογήσει τον εαυτό της στέλνοντας μια επιστολή στο Fox News, το δίκτυο που λατρεύει τον Ντόναλντ Τραμπ, οι γιοι του οποίου επίσης είχαν προκαλέσει λαϊκή κατακραυγή με ανάλογες πόζες δίπλα σε νεκρά άγρια ζώα, αρκούμενη να δηλώσει ότι το συγκεκριμένο είδος… δεν τελεί υπό εξαφάνιση.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό που δεν τελεί υπό εξαφάνιση στον πλανήτη μας, είναι η βλακεία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...