369
O Nίκος Μαυραγάνης στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ | Youtube

Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ): «Κουρελόχαρτο» η συμφωνία, ανίσχυρη η υπογραφή Τσίπρα – Κοτζιά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 11:17
O Nίκος Μαυραγάνης στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
|Youtube

Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ): «Κουρελόχαρτο» η συμφωνία, ανίσχυρη η υπογραφή Τσίπρα – Κοτζιά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 11:17

Νέες εκπλήξεις – και βαρύγδουπες δηλώσεις- επεφύλασσε για μία ακόμη ημέρα το κυβερνητικό θέατρο του παραλόγου από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς μετά τη χθεσινή παράσταση Καμμένου, ο υφυπουργός Μεταφορών (και στέλεχος των ΑΝΕΛ), Νίκος Μαυραγάνης, χαρακτήρισε «ανίσχυρη» την υπογραφή του που έβαλε ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας (και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος  Κοτζιάς), στη συμφωνία των Πρεσπών. Tουλάχιστον -όπως έσπευσε να διευκρινίσει- μέχρι την κύρωσή της.

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Η συμφωνία έχει άρει πολλές από τις ήττες του παρελθόντος, μία από αυτές του Αντώνη Σαμαρά το 1992. Δεν ήρθη όμως η βασικότερη η χρήση του όρου Μακεδονία.

»Αν θέλουμε να βάλουμε μία ταμπέλα στην συμφωνία είναι από εμάς τους ΑΝΕΛ μία κακή και απορριπτέα συμφωνία. Η θέση μας είναι επειδή η συμφωνία εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, απορρίπτουμε αυτή τη συμφωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης σε δηλώσεις του sτην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ξεχνώντας μάλιστα τις δηλώσεις Καμμένου για τον Νίκο Κοτζιά, όταν του εξέφραζε δημοσίως την απόλυτη εμπιστοσύνη του, ο υφυπουργός των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον υπουργό Εξωτερικών «κακό χειρισμό στο ζήτημα της συμφωνίας καθώς δόθηκε το όνομα».

«Έχω εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΞ. Ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από αυτούς που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε, όπως ο Αντώνης Σαμαράς ή που άλλα συμφωνούν και υπονομεύουν τον Πρωθυπουργό στο Βουκουρέστι, όπως η κ. Μπακογιάννη», έλεγε τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Καμμένος. Τελικά όμως, σύμφωνα με την αξιολόγηση των ΑΝΕΛ οι χειρισμοί του στη συμφωνία με τα Σκόπια ήταν κακοί και βλαπτικοί για τα συμφέροντα της χώρας.

Ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε τέλος τις ανέξοδες απειλές του προέδρου του, ότι  οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, όταν η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή, διευκρινίζοντας ότι «θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση και όχι μόνο τους υπουργούς».

Γεννηματά: Η γελοιοποίηση κορυφώνεται

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για όσα συμβαίνουν εσχάτως στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Χθες με τις δηλώσεις Καμμένου αναρωτήθηκα αν υπάρχει Κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα οι συγκυβερνήτες χτύπησαν ξανά. Αμφισβητούν τον Πρωθυπουργό, λένε ότι η υπογραφή του δεν έχει αξία. Ο ίδιος εξακολουθεί να μην αντιδρά. Η γελοιοποίηση κορυφώνεται. Δυστυχώς όμως και η ζημιά για την χώρα», τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter η κυρία Γεννηματά.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...