235
Σκίτσο από παλιότερη κατάθεση του Τζέφρι Επστάιν σε δικαστήριο | REUTERS/Jane Rosenberg

Πυκνώνει το μυστήριο με την αυτοκτονία του Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2019, 16:19
Σκίτσο από παλιότερη κατάθεση του Τζέφρι Επστάιν σε δικαστήριο
| REUTERS/Jane Rosenberg

Πυκνώνει το μυστήριο με την αυτοκτονία του Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2019, 16:19

Κατάγματα στον λαιμό του Τζέφρι Επστάιν τα οποία μπορεί να οδηγήσουν και σε άλλες εκδοχές πέραν της αυτοκτονίας για την αιτία θανάτου εντόπισε η νεκροψία στη σορό του δισεκατομμυριούχου.

Η νεκροψία βρήκε αρκετά κατάγματα στο λαιμό του Επστάιν, μεταξύ των οποίων και στο υοειδές οστό, το οποίο στους άνδρες βρίσκεται κοντά στο «μήλο του Αδάμ».

Αυτό το εύρημα συναντάται σε όσους απαγχονίζονται – ειδικά αν είναι ηλικιωμένοι – αλλά και σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας με στραγγαλισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με την Washington Post, που έφερε στο φως το πόρισμα, η ιατροδικαστής αναζητά πληροφορίες πριν εκδώσει το πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του κατηγορούμενου για παιδεραστία μεγιστάνα. Ενδιαφέρεται ειδικότερα για το αν ο Επσταίν είχε πάρει κάποια ουσία ή αν μπήκαν κάποιοι στο κελί του.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Επστάιν την ημέρα πριν από τον θάνατό του ήταν σε καλή διάθεση, ενώ είχε και συνάντηση με τους δικηγόρους του για να συζητήσουν την έφεση που θα κατέθετε για να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη φυλακή όπου εκρατείτο ο Επστάιν στο Μανχάταν δεν είχαν ελέγξει την κατάσταση του για ώρες πριν βρεθεί κρεμασμένος στο κελί του, κάτι που έκανε ακόμη και τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να δηλώνει «ενοχλημένος» από τις «σοβαρές παρατυπίες» που παρατηρήθηκαν στην τήρηση των κανονισμών.

Η επίσημη εκδοχή για την αιτία θανάτου του Επστάιν είναι «προφανής αυτοκτονία». Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της Washington Post.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...