238
Μικρό μεν, αλλά με υπέροχη θέα προς τη Νοτρ Νταμ | thetimes.co.uk

Πωλείται καμαρούλα δύο επί τρία με θέα τη Νοτρ Νταμ: Τιμή €133.000

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 09:55
Μικρό μεν, αλλά με υπέροχη θέα προς τη Νοτρ Νταμ
|thetimes.co.uk

Πωλείται καμαρούλα δύο επί τρία με θέα τη Νοτρ Νταμ: Τιμή €133.000

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 09:55

Συχνά παραπονιόμαστε για τις εξωπραγματικές τιμές ενοικίασης ή και πώλησης για «τρύπες» στην Αθήνα, αλλά και στο Παρίσι δεν πάνε πίσω.

Οι Times αναφέρονται σε μια αγγελία για ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα με εξωπραγματική τιμή – αν και η λέξη «διαμέρισμα» είναι υπερβολική για έναν χώρο 6,51 τετραγωνικών μέτρων.

Είναι ρετιρέ, στον έκτο όροφο, αλλά δεν έχει ασανσέρ, γιατί φτάνει μόνο ως τον πέμπτο. Μέσα στον ελάχιστο χώρο υπάρχουν ένα κρεβάτι-κουκέτα, μια υποτυπώδης κουζίνα, ντουλάπι και μια μικρή τουαλέτα. Ολα αυτά τιμώνται προς τουλάχιστον 133.000 ευρώ.

Εχει τίποτα το θετικό; Ναι, τη θέα προς τη Νοτρ Νταμ, που είναι σε φάση επισκευών μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019, αλλά βέβαια πάντα είναι ένα υπέροχο θέαμα. Θέα από μικρό παράθυρο, να εξηγούμαστε.

Ενα τόσο μικρό διαμέρισμα δεν μπορεί να ενοικιαστεί, γιατί το Παρίσι απαγορεύει τη διάθεση για ενοίκιο κατοικιών μικρότερων από 9 τετραγωνικά μέτρα. Η εταιρεία αρχικά διαφήμιζε το διαμερισματάκι για ενοικίαση, ωστόσο αργότερα η αγγελία άλλαξε και παρουσιάζεται σαν μικρή γκαρσονιέρα ή γραφείο.

Οσο για την τιμή, δικαιολογείται από την εταιρεία από την προνομιακή τοποθεσία του ακινήτου στο περιζήτητο 4ο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι υψηλές τιμές για διαμερίσματα στο Παρίσι, που είναι και μικρότερα από ό,τι σε άλλες πόλεις, δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Στο Παρίσι η μέση κατοικία είναι 59 τ.μ. έναντι 80 τ.μ. στο Λονδίνο. Αλλά ακόμα και για αυτό το διαμέρισμα, ένας γάλλος εργαζόμενος χρειάζεται μισθούς 15 ετών για να το αγοράσει, το δεύτερο μεγαλύτερο διάστημα στον κόσμο μετά το Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...