358
| Dimitris Kapantais / SOOC

O Τασούλας ξεκαθαρίζει: «Τέρμα σε “παλαβούς” και τραμπούκους»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2024, 10:47
|Dimitris Kapantais / SOOC

O Τασούλας ξεκαθαρίζει: «Τέρμα σε “παλαβούς” και τραμπούκους»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2024, 10:47

Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε ακραίες συμπεριφορές εντός του κοινοβουλίου έστειλε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στη σκιά του πρωτοφανούς επεισοδίου που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη με πρωταγωνιστές τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

«Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όπου το μόνο όπλο και του κάθε βουλευτή όπως και του κάθε πολίτη είναι η γνώμη του και η ψήφος του, τόσο το χειρότερο για αυτόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Λάμπρο Σταυρόπουλο για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής έστειλε και το μήνυμα: «Η πολιτεία, το κοινοβούλιο, έχει και τη θέληση και το θεσμικό οπλοστάσιο να θέσει τέρμα στον τραμπουκισμό και την παλαβομάρα οποιουδήποτε θέλει να στραφεί εναντίον κοινοβουλευτικού προσώπου… Μπορούμε να πούμε δηλαδή συνθηματικά, τέρμα σε “παλαβούς” και τραμπούκους, και οι συνέπειες που θα έχουν από ‘δώ και πέρα θα είναι βαρύτατες», προειδοποίησε.

Ο ίδιος επεσήμανε και τον καταλυτικό ρόλο των μικρών κομμάτων σε όλη αυτή την έκπτωση, δείχνοντας προς τη «Νίκη» αλλά και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Δεν είναι τυχαίο», ανέφερε, «πως το επεισόδιο αυτό έρχεται μετά το εντελώς απαράδεκτο και κολάσιμο ποινικά χαστούκι στη βουλευτή κυρία Δεληκάρη σε εκκλησία της Καβάλας, έρχεται ύστερα από δημόσια αποδοκιμασία κυβερνητικών βουλευτών από κληρικούς που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια είτε ιερουργίας είτε θρησκευτικών εκδηλώσεων, αλλά και σε εναρμόνιση μιας δήθεν προστατευτικής σύστασης του κ. Βελόπουλου προς τους βουλευτές της ΝΔ να αποφεύγουν το Πάσχα να πηγαίνουν στις εκκλησίες γιατί μπορεί να τους τύχει κάτι δυσάρεστο, που βεβαίως δεν είναι προστατευτική συμβουλή αλλά προτρεπτική προς εκείνους οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν με τραμπουκισμούς και παλαβωμάρες να διατυπώνουν τις πολιτικές τους αντιρρήσεις».

Ο κ. Τασούλας διαπίστωσε εξάλλου πως πολλά από τα κόμματα που πρωτομπαίνουν στη Βουλή «καταφεύγουν, προκειμένου να προκαλέσουν την προσοχή, σε συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με καταχρηστική αξιοποίηση των δικαιωμάτων τους, τόσο από πλευράς τήρησης ή μάλλον μη τήρησης του χρόνου που δικαιούνται στις ομιλίες, αλλά και, το χειρότερο αυτό, σε απίστευτα έντονο τοξικό λόγο προκειμένου να ασκήσουν την όποια κριτική αισθάνονται ότι πρέπει να ασκήσουν ως εκ του ρόλου τους».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...