• Επανεμφάνιση Σαμαρά με καταγγελίες για «επαγγελματίες κατευναστές» της Αθήνας και για σχέδιο να μας αλλάξουν αυτά που τρώμε!

    Καιρό είχε να μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ — από εκείνη την απίθανη ομιλία του, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βουλή, κατά των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών και κατά γενικώς.

     

    Την Παρασκευή, όμως, ο κ. Σαμαράς μίλησε δύο φορές — επαναφέροντας τη γνωστή, φοβική ατζέντα του: σκληρή γραμμή κατά της Τουρκίας με υπονοούμενα για περίεργο ρόλο κάποιων «κατευναστών» στην Αθήνα, διάχυτος αντιευρωπαϊσμός και θεωρίες συνωμοσίας. 

     

    Το απόγευμα της Παρασκευής, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Χαραλαμπίδη, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά, καταγγέλλοντας ότι «υπάρχουν στην Αθήνα “επαγγελματίες κατευναστές” που ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο». 

     

    Ο κ. Σαμαράς δεν μπήκε στον κόπο να πει ποιοι είναι αυτοί οι «κατευναστές», το άφησε να αιωρείται ώστε να μην μπορεί κανείς να το αντικρούσει.

     

    Νωρίτερα, μιλώντας, στην Καλαμάτα, στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, το «Γαία Επιχειρείν», εκτόξευσε πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά εμμέσως και κατά της κυβέρνησης, καλώντας την να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής στον αγροτικό τομέα. 

     

    «Βλέπουμε την ηγεσία της ΕΕ να δαπανά δισ. ευρώ για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά να μη διαθέτει πόρους για τους αγρότες», είπε ο κ. Σαμαράς μπερδεύοντας —για να μιλήσουμε κι εμείς με όρους του χωραφιού— μήλα με πορτοκάλια.

     

    Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό: έκανε λόγο για «περίεργες θεωρίες που οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες», όπως «πράσινες συμφωνίες και υπερβολές που περιορίζουν την κτηνοτροφία»! 

     

    Φυσικά το φόβητρο της Τουρκίας υπήρχε και εδώ: αναφερόμενος στις εισαγωγές προϊόντων ο κ. Σαμαράς είπε: «Κάναμε συμμέτοχο στο… πιάτο μας την Τουρκία, από την οποία το 2023 εισήχθησαν 51.000 τόνοι φρούτα και λαχανικά».

     

    Από την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ, δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση, στην οποία άσκησε κριτική για την πολιτική της στον αγροτικό τομέα. «Και εμείς εδώ είναι καιρός να αφήσουμε τις βολικές δικαιολογίες ότι για όλα μας φταίει η ΚΑΠ», είπε ο κ. Σαμαράς προχωρώντας σε προτροπές προς το Μαξίμου. «Θέλουμε ένα μοντέλο να στηρίξουμε τα εμβληματικά μας προϊόντα», με «έμφαση στην εγχώρια παραγωγή, στη στήριξη, στην παρέμβαση, στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και στο μοντέλο που θέλουμε για το αύριο του αγροτικού τομέα».

  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Ενας κομμουνιστής στη Νέα Υόρκη

    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, συνεχίζει το ταξίδι του στην άγρια Δύση του παγκόσμιου καπιταλισμού: μετά τον Καναδά μετέβη στις ΗΠΑ και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη.

     

    Στην πατρίδα των «φονιάδων των λαών», ο κ. Κουτσούμπας είχε την ευκαιρία —διότι έτσι είναι ο κακός καπιταλισμός, σε αφήνει να τα κάνεις αυτά, σε αντίθεση με όσα ίσχυαν επί υπαρκτού σοσιαλισμού— να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το οποίο τελεί υπό κατάληψη (γίνονται και αυτά τελικά, εκεί όπου υπάρχουν και ιδιωτικά ΑΕΙ) για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

     

    «Βρισκόμαστε εδώ στο “Κολόμπια”, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για λευτεριά στην Παλαιστίνη, για να σταματήσει αυτός ο βάρβαρος, άδικος πόλεμος, η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», είπε ο κ. Κουτσούμπας αποκαλύπτοντας και τη θεμελιώδη διαφορά του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, ως γνωστόν, το αποκαλεί «Κολάμπια». (O Αλέξης Τσίπρας το αποκαλεί «Κολούμπια».)

     

    Ο κ. Κουτσούμπας πήγε και στο Στέιτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, όπου έγινε δεκτός από τον Κρις Σμαλ.

    Ποιος είναι ο Κρις Σμαλ; Μα ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στην Amazon (Amazon Labor Union), ο οποίος μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ, υποδέχτηκαν τον κ. Κουτσούμπα, «με χειροκροτήματα και συνθήματα», όπως ανέφερε χαρούμενο το κομματικό πόρταλ 902.gr

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

     




text
  • Λοιπόν, δίαιτα


    8 Μαΐου 2024, 06:21