687
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τρίτη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επίθεση Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη: Ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 14:27
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τρίτη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επίθεση Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη: Ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 14:27

Για οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να προκαλέσουν αστάθεια στη χώρα και με τα οποία ταυτίζονται και κόμματα της Βουλής μίλησε εκ νέου την Τρίτη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» περί «μονταζιέρας στα Τέμπη».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε, μάλιστα, ονομαστικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε για πλήρη ταύτιση με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα;

«Εφόσον το δημοσίευμα υπήρξε σε συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν μιλάμε γενικά και αόριστα για κάποια “συμφέροντα”», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός πορτ παρόλ, για να συνεχίσει: «Ο πρόθυμος κ. Ανδρουλάκης έσπευσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, κάτι που δεν είχε κάνει έναν χρόνο τώρα για την υπόθεση των Τεμπών, αλλά ούτε και για άλλα ζητήματα στα οποία έντονα έχει διαφωνήσει και κατηγορήσει την κυβέρνηση. Ο κ. Ανδρουλάκης καταγγέλλει την κύβερνηση για ό,τι πιθανό και απίθανο μπορεί κανείς να φανταστεί. Αλλά έσπευεσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο. Αυτό φανερώνει μια πραγματικότητα. Εμείς δεν επιτιθέμεθα σε πρόσωπα, αλλά μιλάμε με γεγονότα», είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης.

O ίδιος πρόσθεσε πως εκείνοι που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας, «επενδύουν σε μια υπόθεση που μας έχει πληγώσει όλους, επενδύουν δηλαδή στον ανθρώπινο πόνο».

Είπε ακόμη ότι αυτή η υπόθεση περι «μονταζιέρας» είναι μια ευκαιρία να καταλάβουν εκείνοι που τείνουν να πειστούν από τις φωνές που μιλούν για συγκάλυψη στα Τέμπη, «πόσο εύκολο είναι να διακινηθούν παραπλανητικές πληροφορίες».

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι τα fake news πρέπει να σταματήσουν και να αφήσουν να μιλήσει η Δικαιοσύνη.

«Όλοι θέλουμε να δοθούν απαντήσεις και να χυθεί άπλετο φως από τη Δικαιοσύνη. Το δημοσίευμα της εφημερίδας “το Βήμα της Κυριακής” επιχείρησε με παραπλανητικό τρόπο να θέσει εν αμφιβόλω το πως μεταφέρθηκε η επιχειρηματολογία περί ανθρωπίνου λάθους. Ουδείς αμφισβητεί πως η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα πλήρη στοιχεία και πως αυτή προς το παρόν τουλάχιστον κατέληξε στη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους, ασφαλώς και εξετάζονται και άλλες πτυχές της τραγωδίας», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Για το δημοσίευμα -το οποίο χαρακτήρισε «μη θέμα» – είπε ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξαν στοιχεία που δεν το επιβεβαιώνουν:

–το σύνολο των συνομιλιών έχουν παραδοθεί αυτούσιες στη δικαιοσύνη και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς

–η απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης («όπως υπονοείται από το δημοσίευμα») δεν είχε νόημα εφόσον  ο σταθμάρχης είχε ήδη ομολογήσει και υπήρχαν στοιχεία που έβαζαν στο κάδρο της υπόθεση τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους

–στις 3 Μαρτίου 2023, ξεκαθαρίστηκε ότι η επίμαχη συνομιλία αφορούσε άλλον μηχανοδηγό

–υπάρχουν και άλλες συνομιλίες που ενισχύουν την συνδρομή και του ανθρώπινου λάθους

«Αφού έχουν υπάρξει όλα αυτά τα στοιχεία και έχει περάσει ένας χρόνος και ενώ καλλιεργείται κλίμα διαδόσεων και φημών περί συγκάλυψης, χτίζεται το αφήγημα της μονταζιέρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως πρέπει όλοι να καταλάβουν οτι η τραγωδία των Τεμπών δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Η έρευνα της δικαιοσύνης είναι ιερή  και πρέπει να την αφήσουμε να προχωρήσει», υπογράμμισε.

«Ο Κασσελάκης υπονομεύει συνειδητά το πολίτευμα»

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  και την πρότασή του για διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε: «Ο κ.Κασσελάκης περνάει σε άλλη πίστα. Εκτός από το ότι γελοιποιεί τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπονομεύει συνειδητά το πολίτευμα της χώρας μας, τηρώντας απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση. Παρουσιάζει τη χώρα ως τριτοκοσμική, ενώ διεκδικεί να την κυβερνήσει».

Οπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, «φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα. Εχουμε ισχυρή και στέρεη δημοκρατία, αν και κάποια από αυτά τα χρόνια ήταν ταραχώδη, με έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες, με εκλογές και δημοψηφίσματα σε χρόνια κρίσης, μνημονίων, με πολύ κόσμο στους δρόμους και με πολλη αγωνία για το μέλλον της χώρας. Όμως όλα αυτά τα χρόνια, ουδείς ποτέ αμφισβήτησε το κεκτημένο των εκλογών. Το να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες προτάσεις, δεν είναι κομματικό καθήκον ή κυβερνητική υποχρέωση, είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών.  Οι φωνές αυτές είναι επικίνδυνες και δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σε ερώτηση αν θα γίνει κανονικά αύριο η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου όπως ήταν προγραμματισμένο, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι εφόσον κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά τη κυβέρνησης το υπουργικό δεν μπορεί να γίνει αύριο αλλά μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...