314
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο βήμα της Ολομέλειας το απόγευμα της Τρίτης | INTIMEnews

Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή. Θα προσέλθει στη Βουλή να απολογηθεί»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 17:16
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο βήμα της Ολομέλειας το απόγευμα της Τρίτης
|INTIMEnews

Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή. Θα προσέλθει στη Βουλή να απολογηθεί»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 17:16

Ηταν λίγο πριν τις 16:45 όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής προκειμένου να ανακοινώσει επισήμως την πρόταση δυσπιστίας  κατά της κυβέρνησης εξ αφορμής της τραγωδίας των Τεμπών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει συνήθειά της τη συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου, πληρώνουμε κάθε φορά το ίδιο: διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία.

Σε κάθε σκάνδαλο, σε κάθε ατιμωρησία, η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια. Είναι πολιτική σας επιλογή η ατιμωρησία, η συγκάλυψη, απαξιώνοντας την πολιτική στα μάτια της κοινωνίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας:

 «Ζητήσαμε Προανακριτική με βάση το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και είπατε όχι. Η εξεταστική επιτροπή απέκρυψε κρίσιμους μάρτυρες, που αφορούσαν την τηλεδιοίκηση αλλά και αποφάσεις του (πρώην υπουργού Μεταφορών) Κώστα Καραανλή. Είχατε το θράσος να αποκλείσετε και την επιθεωρήτρια που διερεύνησε τη σύμβαση 717. Καταθέσατε ένα πόρισμα εκατοντάδων σελίδων που επιρρίπτει πλήρη ευθύνη στο ανθρώπινο λάθος. Αν όμως το σύστημα τηλεδιοίκησης και πέδησης λειτουργούσε, οι αμαξοστοιχίες δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ».

Και προχθές, ένα δημοσίευμα μιας κυριακάτικης εφημερίδας ανέδειξε ότι όσο όλη η Ελλάδα θρηνούσε, παγωμένος ο ελληνικός λαός, η μόνη αγωνία κάποιων στην κυβέρνηση ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση, το μικροκομματικό συμφέρον».

«Ποιος είχε πρόσβαση στο υλικό πριν από την ΕΛ.ΑΣ. και πριν την ελληνική δικαιοσύνη για να ενισχύσει τη θεωρία περί ανθρώπινου λάθους», διερωτήθηκε με νόημα.

Κάνοντας τέλος αναφορά και στην υπόθεση Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επισήμως την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που όπως είπε, συνυπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας:

«Ο ελληνικός λαός ζητά να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής σας, υπογεγραμμένη από τις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή. Θα έρθει εδώ να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, για την τραγωδία των Τεμπών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...