563
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι για τις εκλογές της 21ης Μαΐου – Mέσα και ο Αντώναρος

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2023, 16:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 9/4/2023, 19:00
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι για τις εκλογές της 21ης Μαΐου – Mέσα και ο Αντώναρος

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2023, 16:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 9/4/2023, 19:00

Προς έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδριάζει σήμερα Κυριακή, είναι η πλήρης λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές του 2023.

Στις λίστες των υποψηφίων υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις, καθώς και μετεγγραφές από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ δεν λείπουν τα ονόματα του Παύλου Πολάκη (Χανιά) και του Γιάννη Ραγκούση (Β’ Πειραιά).

Ανάμεσα στις ηχηρές εκπλήξεις, η συμμετοχή του Βαγγέλη Αντώναρου, δημοσιογράφου και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, η οποία παρέμενε «επτασφράγιστο μυστικό» μέχρι σήμερα το πρωί.

Οι εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν φείδονται ούτε προσώπων της καλλιτεχνικής σκηνής, αρχής γενομένης από τον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια είναι ο ράπερ Μιθριδάτης και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου.

Στην Α’ Αθηνών θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου και Αννα Ελεφάντη, ενώ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Αννα Χατζησοφιά.

Την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν, στην Ανατολική Αττική ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος και στη Δυτική Αττική ο συνάδελφός του Γιώργος Πάντζας, ενώ η επίσης ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη είναι υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία και η Αννα Βαγενά στον Νομό Λάρισας.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που κυριαρχιύν αριθμητικά στη μάχη του σταυρού. Οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Χατζηνικόλας «κατεβαίνουν» στην Α’ Αθηνών, η Ελένη Ζάχου στη Χαλκιδική, οι Χρήστος Γιαννούλης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Κυρίτσης στον Νότιο Τομέα Αθηνών και οι Γιώργος Καραμέρος και Νάσος Αθανασίου στην Ανατολική Αττική.

Εκ νέου υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι ο Γιώργος Βαρεμένος, ενώ υποψήφιοι θα είναι ακόμη οι δημοσιογράφοι Κώστας Αγόρης στην Καρδίτσα, Αννα Στεργίου στη Θεσπρωτία, Τζένη Σουκάρα στην Κορινθία, Δώρα Αυγέρη στη Β’ Θεσσαλονίκης και Νατάσα Γκαρά στον Εβρο.

Ευρεία εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γνωρίζουν και οι πανεπιστημιακοί και μέλη του think tank του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποψήφιοι θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Νικόλας Φαραντούρης στην Κεφαλλονιά, οι Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Γιάννης Μυλόπουλος στην Α’ Θεσσαλονίκης, η Διάνα Βουτυράκου στη Δυτική Αττική και ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης στα Γιάννενα.

Επιπλέον, στο ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων θα βρεθούν αμφότεροι οι Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης, ενώ υποψήφια στην Α’ Αθήνας θα είναι εκ νέου η Τασία Χριστοδουλοπούλου, όπως και οι πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Μπελαβίλας.

Το «παρών» στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δίνουν ακόμη οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον Νομό Μαγνησίας και Βασίλης Κόκκαλης στον Νομό Λάρισας.

Ολοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου:

Η πρώτη αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής λίστας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από το βήμα της κεντρικής επιτροπής, την απόφασή της να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις στην υποψηφιότητα άλλου στελέχους του κόμματος και συγκεκριμένα του Παύλου Τονικίδη.

Την ίδια στιγμή, υπερψηφίστηκε με 1 κατά και 1 λευκό τόσο το σχέδιο απόφασης, όσο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...