207
Στιγμιότυπο από την άφιξη του φερέτρου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία για τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 18:32
Στιγμιότυπο από την άφιξη του φερέτρου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία για τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 18:32

Εψάλη το μεσημέρι της Τρίτης στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Μεσολόγγι, η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ο οποίος, ως γνωστόν, έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό, την επικινδυνότητα του οποίου αμφισβητούσε συστηματικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην εξόδιο ακολουθία τηρήθηκαν οι διατάξεις για την αποφυγή διασποράς της Covid-19, αν και οι φωτογραφίες δείχνουν και πλήθος κόσμου και πολλούς να μη φορούν μάσκα.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών, Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικολάου.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Επίσης, μίλησε ο πρωτοσύγγελος της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αρχιμανδρίτης, Επιφάνιος Καραγεώργος.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν επίσης μητροπολίτες, τοπικοί βουλευτές και δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, κληρικοί κ.α. Έξω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ παρευρίσκονταν πιστοί που ήθελαν να πουν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα.

Η ταφή του θα γίνει, κατόπιν δικής του επιθυμίας, στη μονή Εισοδίων της Θεοτόκου, Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...